Yandex Metrica

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog: İsrail, Ukrayna'da bir diplomatik çözüm geliştirmek için çalışıyor

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog: İsrail, Ukrayna'da bir diplomatik çözüm geliştirmek için çalışıyor

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Ukrayna'daki kriz için diplomatik bir çözüm geliştirmek için çalıştıklarını ve bu konuda üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti. Herzog gelecek hafta Türkiye'ye düzenleyeceği ziyarette Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili konuşacağını belirtirken Rumların Kıbrıs mesajını da Ankara'ya ileteceğini sözlerine ekledi.

Dünya

23.01.2024, 18:54

Rusya Ukrayna savaşı 7. gününde artan şiddetiyle devam ediyor. Rus ordusu Ülkenin birçok kritik noktasında kontrolü ele geçirmeye çalışırken, Ukrayna ordusu da kentlerin düşmemesi için direniyor. 

Bu gelişmlerin ışığında Rum basınında yer alan habere göre, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) günübirlik resmi ziyarette bulundu. Herzog, Rum Başkanlık Sarayı'nda GKRY lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. Toplantı sonrasında Herzog ile Anastasiadis açıklamalarda bulundu.

İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı İspanya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: Sánchez'den iki devletli çözüm baskısı Haberi Görüntüle

"SAVAŞ KÜRESEL SİSTEME HAKARET"

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Herzog, bu savaşın uluslararası düzene bir hakaret olduğunu belirterek, Ukrayna vatandaşları ve orada yaşayan Yahudi toplumu için endişelerini dile getirdi.

Herzog, "Umarım, bu savaş (Rusya-Ukrayna) hemen biter. İsrail hükümeti, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki kararı desteklemek için uluslararası topluma katıldı. İsrail, Ukrayna'da bir diplomatik çözüm geliştirmek için çalışıyor ve bu konuda üzerine düşeni yaptı." dedi.

İsrail, Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan arasındaki iş birliğine vurgu yapan Herzog, bu dostluk bağlarından uzun yıllar faydalanmaya devam edeceklerini söyledi.

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

GELECEK HAFTA TÜRKİYE'DE SAVAŞ İLE İLGİLİ KONUŞACAK

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın, değerleri, ilkeleri ve çıkarları korumak için birlikte çalışma gerekliliğinin trajik bir hatırlatıcısı olduğuna dikkati çekerek, gelecek hafta Türkiye'deki mesajının da tam olarak bu olacağını aktardı.

Rum lider Anastasiadis ise, görüşmenin Ukrayna'daki trajik olayların gölgesinde gerçekleştiğini, durumun sadece diyalog yoluyla ve diplomatik araçlarla çözülebileceğinde hemfikir olduklarını söyledi.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

RUMLARIN KIBRIS MESAJINI DA İLETECEK

Herzog'u Kıbrıs meselesindeki son gelişmeler ve güven artırıcı önlemler ile ilgili bilgilendirdiğini belirten Anastasiadis, Kıbrıs meselesine müdahil tarafların resmi müzakerelere götürecek şartların oluşturulması için çalışmasının hayati önem taşıdığını ve Herzog'un Rum hükümetinin mesajını Türkiye'ye yapacağı ziyarette ileteceğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading