Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail bölge mahkemesi "sessiz ibadet" kararını bozdu

İsrail bölge mahkemesi "sessiz ibadet" kararını bozdu

İsrail mahkemesinin salı günü verdiği "sessiz ibadet" onayının ardından İslam dünyasından tepki dolu seslerin yükselmesi netice verdi. İsrail'de bölge mahkemesi "sessiz ibadet"e onay veren kararı bozdu.

Dünya

23.01.2024, 18:05

Kısa süre önce İsrail mahkemesi, Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay vermiş, İslam dünyasında tepki yaratmıştı. Türkiye de bu karara tepki gösteren ülkelerin başın da. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kararı hem kınamış hem de lanetlemişti.

Seca Türkiye'de tedavi edilsin! İsrail işkencesi minik bedenlerde... Bombaladılar, yaktılar... Haberi Görüntüle

ALT MAHKEMENİN KARARINI BÖLGE MAHKEMESİ BOZDU

İsrail'de bölge mahkemesi ise Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da Yahudilerin ibadet etme yasağını onaylayarak bir alt mahkemenin birkaç gün önce hem Filistin'de hem de İslam dünyasında tepki yaratan kararını bozdu.

Diğer taraftan İsrailli bir hahamın, Eylül ayında Mescid-i Aksa'da dua etmesinin ardından kutsal mekanı ziyaret etmesi iki haftalığına yasaklanmıştı fakat salı günü bir İsrail mahkemesi, söz konusu hahamın ibadetini sessizce yerine getirdiğini ve İsrail güçlerinin talimatlarını ihlal etmediğini belirterek, yasağı iptal etme yoluna gitmişti. Buna karşın İsrail polisi yasağı iptal eden karara itiraz etti ve davayı Kudüs Bölge Mahkemesine taşıdı.

Mahkeme hakimi ise memurların "makul bir şekilde" hareket ettiğini belirterek, Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet yasağını onayladı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading