Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail Başbakanı Naftali Bennett: Ukrayna'dan göç eden Yahudilere kucak açacağız

İsrail Başbakanı Naftali Bennett: Ukrayna'dan göç eden Yahudilere kucak açacağız

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Ukrayna'dan İsrail'e Yahudi göçü beklediklerini belirterek, "İsrail devleti, tehlike bölgelerinden kaçan ve burada akrabaları olan Ukraynalıları da kabul ediyor" dedi. Bennett ayrıca, Yahudi olmayan Ukraynalıların ikametleri geçici olacağını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:06

Savaş mağduru Ukraynalılar ile ilgili bir açıklamada İsrail'den geldi. Ukrayna'dan kaçan Yahudilerin İsrail'de yaşamasını istediklerini belirten İsrail Başbakanı Naftali Bennett onları bağırlarına basacaklarını bildirdi.

Avrupa'nın ilk siyahi lideri oldu: Gething, Galler Başbakanı seçildi Haberi Görüntüle

"ÇOK YAHUDİ VAR"

Bennett, "Ukrayna'daki savaş bölgelerinden İsrail'e gelmek isteyen çok Yahudi var. Bize düşen görev onların umutlarını boşa çıkarmamak. Kardeşlerimizi çok sıcak karşılamalı ve ileride de barınak, iş, eğitim ve ihtiyaç duydukları her şeyde onlara gereken ilgiyi göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı, "Ukrayna'daki Yahudiler için en uygun yerin İsrail olduğunu ve İsrail halkının onları bağrına basacağını" kaydetti.

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

YAHUDİ OLMAYAN MÜLTECİLER İLE İLGİLİ KARARLARI DEĞİŞTİ

Yahudi olmayan Ukraynalılarla ilgili de değerlendirmede bulunan Bennett, şöyle devam etti:

Paris'te Türkiye'ye karşı nefret seansı: PKK/YPG elebaşları Macron kabinesiyle coştu Haberi Görüntüle

"İsrail devleti, tehlike bölgelerinden kaçan ve burada akrabaları olan Ukraynalıları da kabul ediyor. İhtiyaç olduğu sürece ve durum sakinleşene kadar burada yakınları ve dostlarının yanında kalmalarına izin veriyoruz. Yahudi olmayan Ukraynalıların ikametleri geçici olacak."

Bennet ayrıca, Rusya ile Ukrayna arasında ara buluculuk çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked 7 Mart'ta, Yahudi olanlar haricindeki Ukraynalı mültecilerin İsrail'e gelişinin devam edemeyeceğini söylemişti.

Almanya Solingen'de facia: 2'si çocuk 4 Türk öldü 9 yaralı! Haberi Görüntüle

BİNLERCE UKRAYNALI YAHUDİNİN İSRAİL'E GÖÇ ETMESİNİ İSTİYOR

İsrail, Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı savaşın ardından, diaspora Yahudilerinin İsrail'e göçünü teşvik eden Aliya programı kapsamında Ukrayna Yahudilerinin tahliye çalışmalarını hızlandırdı.

İsrail'in sözde Geri Dönüş Yasası uyarınca İsrail'e göç etmek için başvuran kişilerin, en az bir Yahudi büyükanne ve büyükbabası olduğunu kanıtlayabilmeleri gerekiyor.

Aliya, pek çok belge ve süreç gerektiren bir uygulama olarak biliniyor. Ancak Ukrayna'da yaşanan olağanüstü durum nedeniyle İsrail hükümeti ve Yahudi Ajansı, Yahudilerin Ukrayna'yı daha hızlı terk etmeleri için bu uygulamalara hız kazandırdı.

"Geri Dönüş Yasası" kapsamında İsrail'e göç etme hakkına sahip yaklaşık 120 bin ila 150 bin Ukraynalı Yahudi bulunduğu tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading