Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail askerleri Batı Şeria'da 13 Filistinliyi yaraladı

İsrail askerleri Batı Şeria'da 13 Filistinliyi yaraladı

İsrail askerleri işgal altında olan Batı Şeria'nın Tubas kentinde Yahudi yerleşimcilerin Ağvar bölgesindeki su kaynağını ele geçirme girişimini protesto etmek amacıyla bir araya gelen Filistinlilere müdahale etti, 13 kişi yaralandı.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Tubas Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Filistinli göstericilere müdahale ederek çok sayıda kişiyi yaralayan İsrail askerlerinin Tubas Valisi Yunus el-Asi'yi de darbettiği bilgisi paylaşıldı.

Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi yetkililerinden Abdullah Ebu Rahme, Konseyin çağrısı üzerine Yahudi yerleşimcilerin Ağvar bölgesinde bulunan su kaynağını ele geçirme girişimine karşı Tubas'ta gösteri düzenlendiğini aktardı.

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü! Bebek katili Refah katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

BİBER GAZI SIKTILAR

İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere biber gazı sıkarak müdahale ettiğini ve bazılarını darbettiğini aktaran Ebu Rahme, yaralanan 13 kişinin bölgedeki sağlık personelleri tarafından tedavi edildiğini belirtti.

Biber gazından etkilenen kişiler arasında Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Velid Assaf ile Tubas Valisi Yunus el-Asi'nin de bulunduğunu aktaran Ebu Rahme, Assaf ve Asi'nin tedavi için hastaneye kaldırıldığını söyledi.

The Economist bile havlu attı: İsrail başarısız oldu (At a... Haberi Görüntüle

FİLİSTİNLİ GENÇ GÖZALTINA ALINDI

Ebu Rahme aynı zamanda İsrail askerlerinin Filistinli bir genci de gözaltına aldığını kaydetti.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer alıyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı katlanılmaz hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading