Yandex Metrica
SON DAKİKA
İsrail askerleri 24 saatte 4 genci öldürdü: 17 yaşındaki genci arkadaşları defnetti

İsrail askerleri 24 saatte 4 genci öldürdü: 17 yaşındaki genci arkadaşları defnetti

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da son 24 saatte dört genci öldürdü. 17 yaşındaki Mehdi Ladadweh'i onun gibi henüz çocuk yaşta olan arkadaşları defnetmesi İsrail zulmünü bir kez daha gözler önüne serdi. Hamas'a göre İsrail'in Filistinlilere yönelik baskınları artırması direnişin yeniden canlanmasına yönelik korkularını gösteriyor.

Dünya

23.01.2024, 19:54

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, 18 yaşındaki Mahmud Assos ve 16 yaşındaki Ahmed Daragma, Cumartesi sabahı İsrail'in Cenin mülteci kampına yaptığı saldırıda hayatını kaybetti. Middle East Eye'ın aktardığına göre baskında zırhlı araçlar, buldozerler, askeri helikopterler ve savaş uçaklarının konuşlandırıldığı bildirildi. Filistin sağlık bakanlığına göre Assos boynundan, Daragma ise başından vuruldu.

Netanyahu Refah'ta yeni bir katliam için Biden'ı ikna etmeye çalışıyor:... Haberi Görüntüle

17 yaşındaki Filistinli Mehdi Ladadweh'in cenaze töreni

Son dakika... Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu! İsrail, Refah'a saldırı başlattı Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜLER

Cuma akşamı iki çocuk daha İsrail güçleri tarafından öldürüldü. 14 yaşındaki Adel İbrahim Daoud, İsrail'in Qalqilya'daki ayırma bariyerinin yakınında başından vurulurken, 17 yaşındaki Mehdi Ladadweh ise Ramallah'ın kuzeybatısında askerler tarafından göğsünden vuruldu.  

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Gazze'de ateşkes tasarısını kabul etti:... Haberi Görüntüle

CENAZEYİ ARKADAŞLARI KALDIRDI

Mehdi Ladadweh'i onun gibi henüz çocuk yaştaki arkadaşlarının defnetmesi trajik bir görüntü oluştururken İsrail'in zulmünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Ukrayna ordusunda iftar programı! Zelenskiy Müslüman askerler ile bir araya... Haberi Görüntüle

GAZETECİLERE ATEŞ ETTİLER

En az 11 Filistinlinin daha yaralandığı ve bunlardan üünün durumunun kritik olduğu bildirildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, baskın sırasında Filistinli gazeteciler ve sağlık görevlilerinin erişimine izin verilmedi. Filistin haber ajansı Wafa, İsrail askerlerinin bölgede gizlenen bir grup gazeteciye doğru ateş ettiğini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler: 'Büyük bir aktör,... Haberi Görüntüle

50 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Filistin Kızılayı'na göre Cuma günü İsrail'in Batı Şeria'daki işgal karşıtı gösterilere yönelik baskınlarında 50'den fazla Filistinli yaralandı.

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

SİLAHLI DİRENİŞİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Batı Şeria'daki Filistinliler son aylarda yıllardır görmedikleri türden bir şiddetle karşı karşıya kaldı. İsrail özellikle kuzeydeki Nablus ve Cenin kentlerinde, Filistin silahlı direnişinin yeniden canlanmasını bastırmayı amaçlıyor. Bu amaçla işgal altındaki Filistin topraklarında günlük baskın ve tutuklama operasyonları arttı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü, Gazze, 2018

İkisi de üstün ırkın yaşam hakkını savunuyor: Hitler'in adımlarını takip... Haberi Görüntüle

EN AZ 160 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze Şeridi'nde 50 ve Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 110 olmak üzere bu yıl 160'tan fazla Filistinli İsrail ateşi tarafından öldürüldü. Batı Şeria'daki ölü sayısı 2015'ten bu yana bir yılda kaydedilen en yüksek oran.

Özgürlüğe siyonizm engeli: Yahudi düşmanlarını vatandaşlıktan çıkaracak: Almanya'nın yuları kimin... Haberi Görüntüle

HAMAS: İSRAİL ZAYIFLIYOR

Mayıs ayından bu yana Filistinlilerin açtığı ateş sonucu en az iki İsrail askeri öldü. Filistin hareketi Hamas, Cenin baskınının İsrail ordusunun "Batı Şeria'daki direnişe" karşı zayıflığını gösterdiğini söyledi. Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas, yaptığı açıklamada, "Yani bir kişiyi tutuklamak için askeri makineleri ve helikopterleri harekete geçirmeye başvuruyor." ifadelerine yer verildi.

Batı Şeria, 2019

Filistin Yönetimi cumhurbaşkanlığı sözcüsü Nabil Abu Rudeineh Cuma günü İsrail'i "saha infazları" olarak nitelendirdiği için kınadı. Abu Rudeineh yaptığı açıklamada, "Bu politikanın devam etmesi, durumun patlamasına ve daha fazla gerilim ve istikrarsızlığa yol açacaktır." ifadelerine yer verildi.


Loading