Yandex Metrica

İspanya kuraklığın pençesinde: Su kısıtlaması kararı!

İspanya kuraklığın pençesinde: Su kısıtlaması kararı!

İspanya'nın Barselona kentiyle ünlü Katalonya Özerk Bölgesi'nde kuraklık baş gösterdi. Yaşanan su sıkıntısı, tarım, hayvancılık ile ve endüstriyi derinden sarsacağa benziyor. Nitekim bölge yönetimi bu sektörlerde su kısıtlamasına gitti.

Dünya

23.01.2024, 22:16

İspanya'nın ayrılıkçı Katalonya bölgesinde aylar süren kuraklık sebebiyle rezervlerdeki su seviyesi yüzde 30'a geriledi. Bölgede yaşayan 6 milyon 700 bin kişi su sıkıntısından olumsuz etkileniyor. Katalan hükümeti, kuraklığa çözüm bulmak için su kısıtlaması uygulamasına gidileceğini açıkladı.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

HANELERE TASARRUF UYARISI

Buna göre su kullanımına tarımda yüzde 25, hayvancılıkta yüzde 10 ve endüstriyel alanda yüzde 5 oranında kısıtlama getirildi. Hanelerde kullanılan suya kısıtlama getirilmeyecek Katalan yönetimi, hanelerde kullanılan suya şimdilik kısıtlama getirilmeyeceğini duyurdu. Ancak bahçe sulama işleminin haftada iki kereden fazla yapılmaması ve hanelere sağlanan suyun araba yıkamak ve havuz doldurmak için kullanılmaması çağrısında bulunuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading