Yandex Metrica

İspanya'dan Filistin için intifada çağrısı

İspanya'dan Filistin için intifada çağrısı

İsrail'in 5 Haziran 1967 tarihinde Doğu Kudüs'ü işgalinin yıl dönümünde İspanyol halkı başkent Madrid'de ses getiren bir destek gösterisiyle Filistin için destek mesajları paylaştı.

Dünya

23.01.2024, 17:31

Geçtiğimiz ay İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırılarla birlikte tüm dünya İsrail'e karşı ortak bir tavır geliştirdi. Terör devleti İsrail ve Filistin arasında ateşkes sağlandıktan sonra da Filistin'e dünyanın çeşitli yerlerinde destek gösterileri düzenlenmeye devam ediyor. İspanya'nın başkenti Madrid'de, bugün İsrail'in 5 Haziran 1967 tarihinde Doğu Kudüs'ü işgalinin yıl dönümü olması sebebiyle, Filistin'e destek ve İsrail'i protesto için yürüyüş düzenlendi.

Başkent Madrid'in merkezinde ellerinde Filistin bayraklarıyla toplanan kalabalık, "Irkçı ve sömürgeci işgale son" pankartı açarak "Yaşasın Filistin", "Terörist İsrail" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı. Gösteriye katılan İspanyol ve Filistinli vatandaşlar, "İsrail'e karşı intifadaya devam" çağrısı yaptı.

NEKBE BUGÜN DE DEVAM EDİYOR
Gösteri sonunda okunan manifestoda, "5 Haziran 1967'de İsrail'in siyonist varlığı, Filistin'deki en büyük katliamlarından birini gerçekleştirdi ve 400 binden fazla Filistinliyi, 1948 Nekbe'sinden sonra yerlerinden edilenlerin yanına katılmaya mahkum etti. Nekbe günümüzde de bitmedi. Soykırım, etnik temizlik, talan devam ediyor. Geri dönüş hakkı, tarihi hakların geri kazanımı, mahkumların serbest bırakılması ve uluslararası suç ortaklığına karşı Filistin'e destek." ifadeleri kullanıldı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading