Yandex Metrica
SON DAKİKA
İspanya'da 'karartma' kararı! Vitrin ışıkları söndürülecek kurala uymayan yandı

İspanya'da 'karartma' kararı! Vitrin ışıkları söndürülecek kurala uymayan yandı

İspanya'da belirsizlik yaratan enerji tasarruf planı yürürlüğe girdi. Bundan sonra klima kullanımının yaz boyunca 27 derece ile sınırlandırılması gerekiyor. Saat 22.00'dan sonra kamu binalarının ışıklarının kapatılması isteniyor.

Dünya

23.01.2024, 19:39

Avrupa ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ve enerji politikalarındaki tehditleri karşısında bir dizi önlem almaya başladı. Almanya başta olmak üzere birçok ülke enerji tasarrufuna gitmeye başarken İspanya'da hükümetten flaş bir adım geldi. İspanya'da belirsizlik yaratan enerji tasarruf planı yürürlüğe girdi. İspanya Çevre Bakanı Teresa Ribera, tasarıya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni düzenlemeyle soğutma sistemlerinin kontrol altında çalıştırılması ve mağaza kapılarının kapalı tutulması gerektiğini ifade etti. Akşam 22.00’den sonra mağaza vitrinlerinin ışıklarının söndürüleceğini de belirten Ribera, alınan önlemlerin Kasım 2023’e kadar süreceğini kaydetti.

Hamas liderlerinden Hamdan duyurdu: İsrail ateşkes için kararını verdi Haberi Görüntüle

AKŞAM 22.00'DEN SONRA VİTRİN IŞIKLARI SÖNDÜRÜLECEK

Enerji tasarrufu kapsamında, kamu binalarında, ticari alanlarda, büyük mağazalarda, havaalanları, tren ve otobüs garları gibi ulaşım altyapılarında, kültürel alanlarda, otellerde klima kullanımının yaz boyunca 27 derece ile sınırlandırılması, ayrıca saat 22.00'dan sonra kamu binaları, mağazalar ve alışveriş merkezlerinin vitrinlerinin ışıklarının kapatılması gerekiyor. Yeni kurallara bazı yerlerde uyulduğu bazılarında ise uyulmadığı dikkati çekti.

Sandık sonuçları ortaya çıktı: Putin ilk yenilgisini Trabzon'dan aldı! Haberi Görüntüle

TASARRUF PLANINA UYMAYANA PARA CEZASI

Enerji tasarrufu planına uymayanlara 60 bin avrodan, çok ciddi ihlaller olması halinde 100 milyon avroya kadar para cezası getiren hükümet yetkilileri ise amaçlarının ceza kesmek olmadığını, gerekli esnekliğin gösterileceğini açıkladı.

Son dakika... BM Güvenlik Konseyi Gazze'de ateşkes tasarısını kabul etti:... Haberi Görüntüle

YÜZDE 7'LİK TASARRUF SAĞLANACAK

Hükümet yetkilileri, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler veya Uluslararası Enerji Ajansından yapılan tavsiyeleri hatırlatarak, soğutma veya ısıtmada klimaların sadece 1 derece indirilmesinde kişi başına yüzde 7'lik bir enerji tasarrufu olacağını savundu.

Almanya Solingen'de facia: 2'si çocuk 4 Türk öldü 9 yaralı! Haberi Görüntüle

KLİMALARDA 19 DERECEYE KADAR SINIRLAMA

Yeni uygulamadan hastaneler, okullar, spor salonları, kuaförler, çamaşırhaneler ya da kültürel anıtların ışıklandırılmaları muaf tutuluyor. Ayrıca kışın da klimalarda 19 dereceye kadar sınırlama getiren planın 1 Kasım 2023'e kadar uygulanması öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading