Yandex Metrica

İspanya'da Franco dönemi yasa dışı ilan edildi! Soyluluk unvanları geri alındı

İspanya'da Franco dönemi yasa dışı ilan edildi! Soyluluk unvanları geri alındı

Senatodan geçen "Demokratik Hafıza Yasası" ile Franco diktatörlüğü dönemi ve o dönemin mahkemelerince verilen cezalar yasa dışı ilan edildi. Franco'nun verdiği soyluluk unvanları da geri alındı.

Dünya

07.03.2024, 12:36

Sol koalisyonun oluşturduğu İspanya hükümetinin girişimiyle Senatoda kabul edilen "Demokratik Hafıza Yasası" ile Franco diktatörlüğü dönemi ülkede yasa dışı ilan edildi. Parlamentonun alt kanadı Senatoda son oylaması yapılan Demokratik Hafıza Yasası, 128 "evet", 113 "hayır" ve 18 "çekimser" oyla nihai olarak kabul edildi.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

YASA KAPSAMI GENİŞLEDİ

İspanya'da 2007'de çıkarılan "Tarihi Bellek Yasası" ile başlayan, iç savaş ve diktatör Franco dönemlerinin (1936-1975) izlerinin silinmesi ve mağdurlara destek verilip geçmişle yüzleşme adımları, yeni çıkartılan yasayla daha da genişletildi. Yeni bir yol haritası olacak "Demokratik Hafıza Yasası" ile diktatörlük dönemi ve o dönemin mahkemelerince verilen cezalar yasa dışı ilan edilip Franco tarafından verilen soyluluk unvanları geri alındı.

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

33 BİN MEZARA KİMLİK TESPİTİ YAPILACAK

Yasa gereği, 44 yıl (1975-2019) diktatör Franco'nun mezar yeri olarak kullanılan Madrid'in 50 kilometre kuzeyindeki Valle de los Caidos anıt mezarında gömülü bulunan, iç savaş ve diktatörlük döneminde hayatını kaybeden yaklaşık 33 bin kişinin cenazelerinin çıkarılıp, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilmesi de devletin sorumluluğu olarak kabul edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading