Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam coğrafyası ayakta! İki ülkeden daha Hollanda tepkisi

İslam coğrafyası ayakta! İki ülkeden daha Hollanda tepkisi

Hollanda'da imza atılan Kuran-ı Kerim'i parçalama eylemi nedeniyle Suudi Arabistan ve Ürdün tarafından kınama mesajları paylaşıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:17

İki ülke, Hollanda'da gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığı kınadı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Hollanda'nın Lahey kentinde radikal bir kişinin Kur'an-ı Kerim'i parçalamasına tepki gösterildi.

Dünyadaki milyonlarca Müslümanın duygularına yönelik kışkırtıcı eylemin şiddetle kınandığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın nefret ve radikalizme karşı hoşgörü ve birlikte yaşama gibi değerleri yaşatmaya devam edeceği vurgulandı.

ABD askerleri PKK'nın nevruz etkinliğinde: Teröristbaşı Öcalan'ın posterleri açıldı PKK'yı... Haberi Görüntüle

İSLAMOFOBİNİN GÖSTERGELERİNDEN BİRİ

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Lahey'de Kuran-ı Kerim'e yönelik ırkçı ve radikal eylem şiddetle kınandı.

Bu tür eylemlerin insanlık değerleriyle bağdaşmadığı gibi nefreti körüklediği ve birlikte yaşamayı tehdit ettiği uyarısında bulunulan açıklamada, bu eylemlerin ayrıca güven ve istikrarı da sarstığı ifade edildi.

Kuran-ı Kerim'i parçalamanın tehlikeli nefret eylemlerinden biri olmasının yanı sıra İslamofobinin göstergelerinden biri olduğu aktarılan açıklamada, bunun hiçbir şekilde ifade özgürlüğü değerleriyle bağdaşmayacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, dini sembollere saygı duyma ve nefret söylemlerinin önüne geçme çağrısında bulunuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading