Yandex Metrica
SON DAKİKA
İskoçya'nın Müslüman başbakanı Hamza Yusuf ilk gününde namaz kıldırdı

İskoçya'nın Müslüman başbakanı Hamza Yusuf ilk gününde namaz kıldırdı

İskoçya parlamentosunda 28 Mart'ta yapılan oturumda Başbakan seçilen Hamza Yusuf, ülkenin ilk Müslüman başbakanı oldu. İskoçya'nın yeni başbakanı Hamza Yusuf, resmi konuttaki ilk gününde namaz kıldırdı.

Dünya

23.01.2024, 20:38

İskoçya Bölgesel Başbakanı ve SNP Genel Başkanı Nicola Sturgeon'ın hem başbakanlıktan hem de parti genel başkanlığından istifası sonrası başlayan liderlik yarışını Hamza Yusuf'un kazanmasının ardından İskoçya Parlamentosunda oylama yapıldı.

Pakistan asıllı Müslüman Hamza Yusuf, parlamentoda yapılan oylamada 71 oyla mecliste çoğunluğu elde ederek yeni İskoçya Bölgesel Başbakanı oldu. 

İşgalci İsrail'den skandal karar: Filistinli ailenin elinde kalan son 14... Haberi Görüntüle

RESMİ KONUTTA NAMAZ KILDIRDI

İskoçya'da dün yapılan seçimle bölgesel yönetimin yeni başbakanı seçilen 37 yaşındaki Hamza Yusuf, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı;

"Ailem ve ben bugün (28 Mart) parlamentoda yapılan oylamanın ardından Bute House'daki ilk gecemizi geçiriyoruz. Birlikte iftardan sonra adet olduğu üzere aileme namaz kıldırdığım özel bir an." 

İşgal ordusu, Gazze'de 7 katlı binayı bombaladı: Ölenler ve enkaz... Haberi Görüntüle

Sırbistan'dan ABD ve İngiltere iddiası: Moskova'daki terör saldırısını biliyorlardı Haberi Görüntüle

SUNAK'LA GÖRÜŞTÜ

Bir diğer paylaşımında ise İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'la görüştüğünü de belirten Hamza Yusuf, "İskoçya halkının ve parlamentosunun demokratik isteklerine Birleşik Krallık hükümeti tarafından saygı gösterilmesi gerektiğini açıkça ifade ettim." diye yazdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading