Yandex Metrica
SON DAKİKA
İskoçya'da bir ilk: Pakistan asıllı Müslüman Hamza Yusuf başbakan oldu!

İskoçya'da bir ilk: Pakistan asıllı Müslüman Hamza Yusuf başbakan oldu!

İskoçya Bölgesel Başbakanı ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) Genel Başkanı Nicola Sturgeon, hem başbakanlıktan hem de parti genel başkanlığından istifa etmişti. Sturgeon'ın ardından başlayan liderlik yarışının kazananı Pakistan asıllı Müslüman Hamza Yusuf oldu.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Sturgeon'ın istifasıyla beraber İskoçya Maliye ve Ekonomi Bakanı Kate Forbes, Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanı Hamza Yusuf ve eski Sosyal Güvenlik Bakanı Ash Regan, SNP'nin bir sonraki lideri ve İskoçya Bölgesel Başbakanı olmak için yarışa girdi. 

SNP üyeleri tarafından 13 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren oylamadan galibiyetle çıkan 26 bin 32 oy alan Hamza Yusuf oldu. Yusuf, böylece partinin yeni lideri oldu.

ABD'nin Philadelphia kentinde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

BAĞIMSIZLIK İSTİYOR

Hamza Yusuf, İskoçya'nın Glasgow kentinde dünyaya geldi. Pakistan asıllı 37 yaşındaki Yusuf'un, yarın İskoç Özerk Parlamentosu Holyrood'da yapılacak oylama sonrası İskoçya Bölgesel Başbakanı ilan edilmesi bekleniyor

İlk Müslüman İskoçya Bölgesel Başbakanı olmaya hazırlanan Yusuf, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, öncelikle partisiyle ekip halinde İskoçya'ya bağımsızlık getirmeye "kararlı" olduğunu ifade etti.

Bağımsızlık yanlısı Yusuf, "İyileştirilmesi gereken bölünmeler varsa bunu yapmalıyız ve bunu hızlı bir şekilde yapmalıyız çünkü yapacak bir işimiz var ve bir parti olarak, birlik olduğumuzda en güçlü halimizdeyiz ve bizi birleştiren şey ulusumuz için bağımsızlık sağlama ortak hedefimizdir." dedi.

İskoçya halkının bağımsızlığa her zamankinden daha fazla ihtiyacının olduğunu vurgulayan Yusuf, "Biz bunu sağlayacak nesil olacağız" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading