Yandex Metrica

İskandinavya'nın NATO bünyesi altına girmesi Rusya'yı harekete geçirdi! Rusya o birlikten ayrılıyor

İskandinavya'nın NATO bünyesi altına girmesi Rusya'yı harekete geçirdi! Rusya o birlikten ayrılıyor

Rusya, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvuracağını duyurmasının ardından Baltık Denizi Parlamenter Konferası'ndan (CBSS) ayrılma kararı aldığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 22:08

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya başvuracağını duyurmasının ardından parlamentonun alt kanadında yapılan oylamada Baltık Denizi Parlamenter Konferansı'ndan çıkması yönünde karar çıktığını belirtti. 

Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Yunanlı başkandan akıllara durgunluk veren çağrı: İstanbul'da acil deprem olmalı! Haberi Görüntüle

CBSS'DE İKİLİ DİYALOG BİTİRİLDİ

Volodin konuyla ilgili açıklamasında, CBSS'nin daimi üyelerinin Almanya, Danimarka, İzlanda, Letonya, Litvanya, Norveç, Polonya, Finlandiya, İsveç ve Estonya olduğuna dikkat çekerken, Duma ile bu ülkelerin büyük bir kısmının parlamentoları arasında hem Parlamenter Konferansı hem de ikili düzeyde diyalog bulunmadığını ifade etti. 

Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal kırıklığına uğrattınız! Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal... Haberi Görüntüle

'ÇOK ULUSLU DİYALOG RUSYA KARŞITI POLİTİKALARA DÖNÜŞTÜ'

Parlamentoların arasındaki ikili ilişkilerin bozulmasında CBSS'nin temel ilkelerin çiğneyenlerin ve onu Rusya'ya karşı kullanmak isteyenlerin olduğunu ifade eden Volodin şu ifadelere yer verdi: 

"Konferansın faaliyetleri, her zaman eşitlik temeline dayanıyor, kararlar oybirliğiyle alınıyordu. Fakat Konferans, fiili işbirliğini sonlandırdı ve üye ülkeler kendi vatandaşlarının çıkarlarını unuttu. Faydalı, çok uluslu diyalog formatı, Rusya karşıtı politika aracına dönüştü. Bu, Konferans kapsamında etkileşimi sürdürmeyi anlamsız hale getirdi." 

First Class'ta bulunan köpek zor anlar yaşattı: Uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı! First Class'ta bulunan köpek zor anlar yaşattı: Uçak acil iniş... Haberi Görüntüle

'RUSYA'YI BALTIK'TAN ÇIKARAMAYACAKSINIZ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "CBSS üyeliğimizin sona ermesi, Rusya'nın bölgedeki varlığını etkilemeyecek. Ülkemizi Baltık'tan çıkarmaya yönelik girişimler başarısızlığa mahkumdur. Sorumlu davranan partnerlerle çalışmaya, Baltık bölgesinin, ortak mülkümüzün geliştirilmesi için kilit meselelere yönelik etkinlikler düzenlemeye, çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz" sözleri kaydedildi. 

Diğer yandan açıklamada, CBSS'deki durumun kuruluşun temellerine zarar verenlerin vicdanına kaldığı belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading