Yandex Metrica

İşgalci İsrail, katliamı duyuran aktivisti tutukladı

İşgalci İsrail, katliamı duyuran aktivisti tutukladı

İsrail güçleri Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşananları duyuran Filistinli aktivisti gözaltına aldı.

Dünya

23.01.2024, 17:32

İşgalci İsrail güçleri, saldırı altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine yönelik zorunlu göç dayatmasının dünyaya duyurulmasında önemli rol oynayan 23 yaşındaki Filistinli aktivist Muna el-Kurd'u gözaltına aldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Muna'nın ailesiyle birlikte yaşadığı Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi.

İsrail güçlerince gözaltına alınan Muna'nın bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtildi. Muna'nın babası Nebil el-Kurd, yaptığı basın açıklamasında, İsrail polisinin kızını gözaltına aldığını, halihazırda ise oğlu Muhammed'i aradığını söyledi. İsrail makamlarından ise Muna'nın gözaltına alınma nedenine ilişkin açıklama yapılmadı.

1,2 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR
Sosyal medyada 1,2 milyon takipçisi bulunan Muna, yaptığı paylaşımlarla Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşanan hukuksuzlukları ve İsrail polisinin aşırı güç kullanımını başta Filistin olmak üzere tüm dünyaya duyurmaya çalışıyordu.

Muna ve kardeşi Muhammed'in de aralarında bulunduğu Filistinli aktivistler Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşananları duyurmak için Twitter'da #SaveSheikhJarrah etiketiyle bir kampanya başlatmış ve bu etiket kısa sürede dünya gündemine girmişti. İsrail polisinin Muna ve kardeşi Muhammed'i gözaltına alarak Şeyh Cerrah Mahallesi'nin sesini kısmayı hedeflediği belirtiliyor.

AL JAZEERA MUHABİRİ SERBEST
Bu arada İsrail polisi, Filistinlilere destek için yapılan eylemi takip ederken gözaltına aldığı Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalı muhabiri Givara el-Budeyri'yi salıverdi. Al Jazeera'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İşgal makamları, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gazetecilik görevini ifa ettiği sırada gözaltına aldığı muhabirimiz Givara el-Budeyri'yi birkaç saat sonra serbest bıraktı" ifadelerine yer verildi. İsrail makamları, Budeyri'nin 15 gün süreyle Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne girişini yasakladı. 

DÖVÜP KAMERASINI KIRDILAR 
İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidi altındaki Filistinlilere mahallede destek için yapılan oturma eylemine müdahale etmiş, eylemi takip eden Katar merkezli Al Jazeera kanalı ekibine saldırmıştı. Kameraman Nebil Mezavi'yi tartaklayan ve kamerasını kıran İsrail polisi, muhabirlerden Budeyri'yi tartaklayarak gözaltına almıştı. KUDÜS 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading