Yandex Metrica

Sitede Ara

İşgalci İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın! Namaz kılanlara zulmettiler

İşgalci İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın! Namaz kılanlara zulmettiler

İşgalci İsrail güçleri, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya rahatça girebilmesi için içeride ibadet eden Filistinlilere göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Dünya

23.01.2024, 19:51

Fanatik Yahudi yerleşimciler, İbrani takvimine göre yılın ilk günü olan "Roş Aşana Bayramı" nedeniyle sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail polisi, genç yaştaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da sabah namazını kılması engelledi.

Sabah namazından kısa bir süre sonra Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren İsrail polisi, Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ni kuşatarak, kapılarını kapattı. Zor kullanarak bazı Filistinlileri Mescid-i Aksa avlusundan çıkaran İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'nın kapılarına barikat kurdu. Daha sonra Fanatik Yahudi yerleşimciler, Mescid-i Aksa'nın Mağaribe Kapısı'ndan İsrail polisinin denetiminde gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Bu esnada Kıble Mescidi içindeki Filistinliler, tekbir getirerek ve slogan atarak Yahudi yerleşimcilerin baskınını protesto etti.

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

İSRAİL GÜÇLERİNDEN FİLİSTİNLİLERE MÜDAHALE 

Mescid-i Aksa'nın farklı kapılarında toplanan ve tekbir getiren Filistinli gruplar da Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını protesto etmeye devam etti. İsrail polisi, Eski Şehir bölgesinde toplanan ve Yahudi yerleşimcilerin kutsal mekana baskınlarını protesto eden Filistinlilere müdahale etti. Mescid-i Aksa'dan çıkan fanatik yerleşimcilerle Filistinli gruplar arasında zaman zaman sözlü sataşma da yaşandı. İsrail polisi, olayları takip etmeye çalışan basın mensuplarına da güç kullanarak engelledi.

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

GÖZATINA ALINANLAR VAR

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, olaylarda "düzeni bozmaya çalıştığı" iddiasıyla 2 Filistinli gözaltına alındı. Görgü tanıklarıysa en az 6 Filistinlinin gözaltına alındığını belirtti.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre de İsrail polisinin darbetmesiyle 2 Filistinli yaralandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading