Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşgalci İsrail bu kez kendi askerlerini vurdu: 2 binbaşı öldü

İşgalci İsrail bu kez kendi askerlerini vurdu: 2 binbaşı öldü

Filistin topraklarındaki Müslamanlara vahşetin her türlüsünü reva gören İsrail ordusu bu kez kendi askerlerini 'dost ateşiyle' vurdu.

Dünya

31.01.2024, 22:49

İsrail ordusu Filistin'de kendi askerlerini vurdu. Yahudilerin yeni işgallerine sahne olan Batı Şeria'da devriyeye çıkan iki İsrailli binbaşı, Filistinli zannedilerek diğer askerler tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Olayda binbaşı Ofek Aharon (28) ile binbaşı Itamar Elharar (26) hayatını kaybetti. 

Jerusalem Post gazetesine göre Nebi Musa Üssü'nün atış bölgesinde askeri tatbikatın bitimi sonrası 'şüpheli bir figür' belirleyen iki subay, bir Filistinliyi takip ederken başka İsrailli askerlerin radarına takıldı. 

Kısa bir süre sonra iki binbaşıya diğer komandolarca ateş açıldı. Yıllardır Filistinlilere tereddütsüz kurşun yağdırmaya alışkın askerlerin yine bir Müslüman öldürme hevesiyle açtıkları ateşte İsrailli iki binbaşı öldü. 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Twitter'dan yayınladığı taziye mesajında, "İki komutan en iyi yıllarını İsrail'in güvenliğine ve vatanımızı savunmaya adamıştı. Bütün İsrail halkı onlar için yas tutuyor" diye yazdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading