Yandex Metrica

İşgal var yemek yok! Suriyeliler ABD ordusunun çöpleri ile besleniyor

İşgal var yemek yok! Suriyeliler ABD ordusunun çöpleri ile besleniyor

Suriye'nin 3'te 1'ini PKK'lı teröristlerle birlikte işgal eden Amerikan ordusu, bölge halkını açlığa mahkûm etti. ABD'nin kontrolünde olan bölgede insanlar çöpten yemek artıkları toplamak zorunda kalıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Suriye'nin kuzeydoğusunda yaşam savaşı devam ediyor. Türkiye'nin operasyon düzenlediği bölgelerde Suriyelilerin tüm ihtiyaçları karşılanırken ABD'nin bulunduğu bölgelerde yaşayan Suriyeliler ise ABD ordusunun çöpleri ile beslenmek zorunda kalıyor. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 15,3 milyon kişi insani yardıma muhtaç durumda ve bu kişilerin neredeyse yüzde 80'i gıdaya erişimde sorun yaşıyor.

İşgal devleti Gazze'de 5 binden fazla sivil Filistinliyi tutukladı: Toplam sayı 10 bine yükseldi İşgal devleti Gazze'de 5 binden fazla sivil Filistinliyi tutukladı: Toplam... Haberi Görüntüle

'BİZE ÇÖPLÜK İNSANI DİYORLAR'

Gıdaya erişime sorun yaşayan 25 yaşındaki Suriyeli Alia, "İnsanlar bizden utanıyor. Bize çöplük insanları diyorlar." şeklinde konuştu. Alia'nın 12 yaşındaki kızı Walaa ise "Et bulmak için, yiyecek bir şeyler bulmak için buradayız çünkü açız” dedi. 

DAEŞ ile savaşın devam ettiği Suriye'nin kuzeydoğusunda ekonomik sorunlar büyüyor. Suriyeliler, Tel Baydar kasabasını çevreleyen kuru ovadaki çöplüklerde karınlarını doyurabilmek için yiyecek ve geri dönüşüme verebilmek için plastik arıyor. 

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

HER SABAH 7'DE ÇÖPLÜĞE GİDİYOR

Ailesi için yiyecek bulmaya çalışan Alia, her sabah 7'de  kızı Walaa ile birlikte iki saatlik yoldan Tel Beydar yakınındaki çöplüğe gidiyor. Alia'nın en büyük kızı ise diğer kardeşlerine bakmak için evde kalıyor. Alia ve Walaa, akşam güneş batana kadar çöplükte kalıyor. 

Tarlada çalışan kocası 10 yıl önce hayatını kaybeden Alia, 10 yıldan fazla bir süredir devam eden savaş, kuraklık ve ekonomik koşullar nedeni ile maddi çöküş yaşıyor. Çocukları hakkında konuşan Alia, "Kızlarımın diğer kızlar gibi okula gideceğini düşünürdüm. Ama sonları benim gibi oldu: Okumayı da yazmayı da bilmiyorlar." dedi. 

İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber saldırı düzenleniyor İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber... Haberi Görüntüle

ÇÖPLÜKTE YEMEK SAVAŞI

Suriyeli çocuklar çöplükte her gün çöp arabasının gelmesini bekliyor. Yeni gelen çöp poşetlerini açan çocuklar tavuk artıklarını yiyip kemikleri yalıyor. Çöplerde yemek arayan 15 yaşındaki Amer ise "Başka bir yerde iş imkanı olsa böyle bir iş yapmazdım. Ama yapabileceğim başka hiçbir iş yok." şeklinde konuştu.

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

ABD BÖLGELERİ YARDIMA MUHTAÇ

DAEŞ ve PKK/YPG arasındaki çatışmaların ardından 2014'te ABD bölgeye birliklerini göndermişti. Geçmişte bölgedeki petrol kuyuları Suriye'nin önemli geçim kaynaklarından biri olurken şimdi ise eşi benzeri görülmemiş bir yoksulluk yaşanıyor. ABD'nin gelişinin ardından neredeyse bölgede yaşayan herkes insani yardıma muhtaç durumda.

Birleşmiş Milletler (BM) ise özellikle de Rusya ve Çin'in Irak'ın bölgeye açılan sınır kapısını kapatmasının ardından bölgeye yardım ulaştırmakta zorlanıyor. 

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

TEL BAYDAR UNUTULMUŞ DURUMDA

Rakka ve Deyrizor'da savaştan etkilenen kişiler sığınmacı kamplarına giderken ABD kontrolündeki Tel Baydar ise resmen unutulmuş durumda. 

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Kamışlı'da görev yapa gazeteci Hamza Hamki, çöpten geçinmenin bölgede yaygın olmadığını, son dönemde buna mecbur kalanların sayısının bir miktar arttığını söyledi ve şöyle konuştu:

İnsanların altyapı projelerine ihtiyacı var. Ülkenin yeniden inşa edilmesi lazım. Fakat ortada böyle hiçbir proje yok.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading