Yandex Metrica
SON DAKİKA
İranlı parlamenter, Azerbaycan'a kin kustu

İranlı parlamenter, Azerbaycan'a kin kustu

Azerbaycan'ın Ermeni işgalindeki topraklarını kurtardığı operasyon İran'ı epey rahatsız etmişe benziyor. İranlı vekilin Bakü'ye yönelik sözleri bu kızgınlığın yansıması oldu.

Dünya

23.01.2024, 18:01

İkinci Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan ordusunun Ermenistan karşısında kesin bir zafer elde etmesi İran'da rahatsızlık yarattı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında sonuçlanan harekâtın ardından Ermenilere TIR'lar dolusu silah ve malzeme gönderen Tahran, bu hareketinden ötürü Bakü'den diplomatik nota da dahil sert tepki görmüştü. İranlı bazı vekillerin Karabağ Savaşı sırasında Ermenistan'ı desteklemeleri gerektiğini dile getirmesi de bölgedeki Türklerin tepkisini çekmişti. 

İki ülke arasındaki ilişkileri gerecek son açıklama İran Parlamentosu üyesi Muhammed Rıza Ahmedî'den geldi. Milletvekili Ahmedî, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Azerbaycan'a 'Bakü' diye seslenerek şunları yazdı: 

"Bakü yöneticileri Türkiye sayesinde elde ettikleri zaferi kendilerinin sanıp vehme kapılıyor. Sizin küçük ülkenizin tarihi bizim en genç milletvekilimizden bile azdır."

Bu sözlerin 83 milyon nüfuslu İran'da 35 milyonluk Türkler üzerinde olumsuz etkilere yol açmasına kesin gözüyle bakılıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading