Yandex Metrica

İran yargısı kararını verdi: İdam cezaları infaz edilecek

İran yargısı kararını verdi: İdam cezaları infaz edilecek

İran yargısı, Mahsa Amini'nin şüpheli ölümünden sonra başlayan protestolarla ilgili yakalananlar hakkında kararını verdi. İdama mahkum edilenlerden bir kısmının cezaları onaylandı ve yakında infaz edilecek.

Dünya

23.01.2024, 20:08

22 yaşındaki Mahsa Amini Tahran'da ahlak polisi tarafından başörtüsü kuralına uymadığı gerekçesiyle 13 Eylül'de gözaltına alınmıştı. Karakolda aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan Amini, 3 gün sonra 16 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından İran'da yönetim karşıtı protestolar başlamıştı. 

İran'da yaklaşık 2,5 aydır devam eden protestolarda güvenlik güçlerinin de aralarında olduğu 300'den fazla kişi hayatını kaybetti. Norveç merkezli İran İnsan Hakları Kurumu ise 448 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İran medyasında yer alan haberlere göre; protestolarla ilgili tutuklanan bazı protestocuların yargı süreci kısa sürede sonuçlandı.

Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan adası tehlikede... Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan... Haberi Görüntüle

İDAM YA DA HAPİS CEZASI UYGULANACAK

Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, gösteriler sırasında "terör, cinayet, kamu düzenini bozmak" gibi suçlamalarla yargılanan kişilerin idama ya da uzun süreli hapis cezalarına mahkum edildiğini hatırlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' Haberi Görüntüle

YAKINDA İNFAZ EDİLECEKLER

Başkan Ejei, "Bozgunculuk yapan ve devlete karşı savaşa girişen, ateşli silahlar ve soğuk silahlarla cinayet işleyen ve güvensizlik yaratan bazılarının cezaları da onaylandı ve bunlar yakında infaz edilecek." ifadelerini kullandı.

NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper silah'ı göründü! NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading