Yandex Metrica

İran PKK'lı teröristi cezaevinde idam etti, Kandil gıkını çıkaramadı

İran PKK'lı teröristi cezaevinde idam etti, Kandil gıkını çıkaramadı

PKK'nın İran'daki kolu PJAK'ın militanı Firuz Musalu, Urumiye Cezaevi'nde 20 Haziran'da asılarak idam edildi. Kandil'deki elebaşlarının gıkı bile çıkmadı.

Dünya

17.02.2024, 18:47

İran'da bir süredir Urumiye Cezaevi'nde tutulan PKK'lı Firuz Musalu, 2 gün önce asılarak idam edildi. PKK'nın İran kolu PJAK, sözkonusu idama tepkiyi yazılı bir açıklamayla geçiştirirken Kandil'deki PKK elebaşlarının Tahran'a karşı sesi soluğu çıkmadı. 

İran topraklarında Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) adıyla örgütlenmeye çalışan ayrılıkçı terör örgütü, yıllardır bu ülkedeki hukuk sisteminin sert yaptırımlarına maruz kalıyor. Yakalanan bir PKK/PJAK üyesi bir süre cezaevinde yattıktan sonra genellikle darağacına yollanıyor. 

İran'da asılarak idam edilen teröristlerin sonuncusu Firuz Musalu oldu. Musalu'nun 20 Haziran'da infaz edilmesine tepki Kandil'deki elebaşlarından değil sadece PJAK'tan geldi. Yazılı bir açıklama yapan terör örgütü Tahran rejiminin insan haklarını ayaklar altına aldığını savundu. 

Pizza hayatını kurtardı: Aksiyon filmi değil gerçek! Kaçırılan kadının sipariş oyunu polisi devreye soktu Pizza hayatını kurtardı: Aksiyon filmi değil gerçek! Kaçırılan kadının sipariş... Haberi Görüntüle

YAZILI AÇIKLAMAYLA GEÇİŞTİRDİLER

Terör örgütünün açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"İran rejimi toplumu susturmak ve sindirmek amacıyla kullandığı idam silahını kullanmaya devam ediyor. Bu çerçevede Kürt siyasi tutsak Firuz Musalu, gizli bir şekilde 20 Haziran’da tüm insan hakları normları ayaklar altına alınarak idam edilmiştir.

İran’daki toplumun tüm sınıfları iktidarın zulmü altındadır. Özellikle siyasi tutsaklara yönelik büyük baskılar uygulanmaktadır. Tüm savunma haklarından mahrum bırakılmışlardır. Urmiye Cezaevinde gizli bir şekilde 20 Haziran’da Kürt siyasi tutsak Firuz Musalu’nın idam edilmesi, insan haklarına aykırıdır. Yargı mercii, bu olayla birlikte tüm topluma ve siyasi tutsaklara karşı büyük bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Firuz Musalu’nun idam edilmesini kınıyoruz. Bu idam, şüphesiz ki karşılıksız kalmayacak. Özgürlük ve adalet için mücadele devam edecek. Siyasi tutsaklar eskisinden daha fazla hakları için mücadele etmelidir. Buna paralel olarak toplumun da siyasi tutsakların taleplerine karşılık vermesi gerekiyor.”

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Refah açıklaması: 'İsrail'in ne zaman saldıracağını bilmiyoruz' ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Refah açıklaması: 'İsrail'in ne zaman saldıracağını... Haberi Görüntüle

SURİYE'DE PKK/YPG VE İRANLI MİLİSLER YANYANA

Türkiye'nin Suriye kuzeyine yönelik harekâtı öncesi Tel Rıfat başta olmak üzere bazı bölgelerde PKK/YPG ile birlikte İran destekli terör grupları da boy gösteriyor. Mehmetçik ve Suriyeli muhaliflere karşı saldırı hazırlığı sırasında İran destekli örgütlerle ittifak kurmasından ötürü PKK elebaşlarının Urumiye Cezaevi'ndeki idama karşı gıkı çıkmadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading