Yandex Metrica

Sitede Ara

İran medyası, ordunun Ermenistan'a yardıma hazır olduğunu söylüyor

İran medyası, ordunun Ermenistan'a yardıma hazır olduğunu söylüyor

Ali Hamaney'e bağlı rejim medyası, Karabağ'ın kurtarılmasına Ermenistan'dan fazla içerledi. Manşetler, İran ordusunun Ermenistan'ı 'kurtarmaya' hazır olduğunu iddia ediyor.

Dünya

23.01.2024, 18:04

İran dini lideri Ali Hamaney'e bağlı medya organlarının Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik tehditlerine bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hasta olduğunu' iddia ederek 2023 yılını göremeyeceğini ileri süren Tahran medyası şimdi de Karabağ sınırındaki tatbikatın fotoğrafıyla "Ermenistan'a yardım için oraya girmeye hazırız" mesajı verdi. 

Tahran merkezli 'Bugün Vatan' gazetesi, İran ordusuna ait konvoyun fotoğrafıyla birlikte "Girmeye hazırız" manşeti attı.  

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasına Ermenistan'dan daha çok içerlediği görülen Tahran, Bakü'ye karşı açıkça Erivan'ın yanında olduğunu ilan etti. Karabağ sınırındaki askeri adımlarını 'siyonizmle mücadele' yalanıyla perdelemeye çalışan Tahran'ın Ankara'yı doğrudan hedef almaktan çekinmesi de gözlerden kaçmıyor. 

Gerek Türkiye'nin doğu sınır hattı, gerek Nahçıvan ve aynı zamanda Azerbaycan semalarında 7/24 takipte olan insansız hava araçları ise İran konvoylarının olası bir tacizine karşı nöbette. İran ordusunun Ermenistan'a 'yardım' kılıfıyla Karabağ sınırını geçmesi halinde ağır bir bedel ödemesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading