Yandex Metrica
SON DAKİKA

İran'ın Prens Harry kozu İngiliz komutanları çileden çıkardı: Ne söylediğini bilmeyen aptal bir çocuktu

İngiltere ile İran arasında idam krizi devam ederken Prens Harry Tahran'ın Londra'ya karşı kozu haline geldi. İran'ın Prens Harry'nin romanını öne sürerek İngiltere için insan hakları konusunda vaaz verecek konumda olmadıklarını söylemesinin ardından İngiliz komutanlar Harry'yi topa tuttu.

Dünya

05.02.2024, 00:49

İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılan Prens Harry'nin yazdığı otobiyografik roman gündemdeki yerini koruyor. İran'ın casuslukla suçlanan eski bakan Alirıza Ekbari'yi idam etmesinin ardından İngiltere'den büyük tepki gelmişti. İran ise Prens Harry'nin Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü anlattığı kitabını hatırlatarak İngiltere'ye insan hakları konusunda vaaz verecek konumda olmadıklarını hatırlattı. 

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

'İNGİLTERE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA VAAZ VERECEK DURUMDA DEĞİL'

Prens Harry, Spare isimli otobiyografik kitabında Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan hiç pişman olmadığını yazmıştı. İngiltere'ye casusluk yapmakla suçlanan eski Savunma Bakanı Alirıza Ekbari'nin idam edilmesinin ardından Londra İran'a büyük tepki göstermişti. İran ise Prens Harry'nin Afganistan'da yaptıklarını hatırlatarak İngiltere'ye insan hakları konusunda vaaz verecek durumda olmadıklarını hatırlattı. İran Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İngiltere Kraliyet Ailesi üyesi 25 masum insanın öldürülmesini satranç taşlarının kaldırılması olarak görüyor ve bu konuda hiçbir pişmanlık duymuyor. İngiltere başkalarına insan hakları konusunda vaaz verecek durumda değil.

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

'HARRY NE SÖYLEDİĞİNİ BİLMEYEN APTAL BİR ÇOCUKTU'

İran'ın Prens Harry çıkışının ardından İngiliz komutanlardan Harry'ye tepki üzerine tepki yağdı. Bir İngiliz kommutan konu hakkında yaptığı açıklamada, Harry'nin kendisini Tahran rejimi için bir yem haline getirdiğini söyledi. Afganistan'da görev yapan bir albay ise Harry'den İran'ın açıklamaları için sorumluluk almasını istedi. 

Eski Birinci Deniz Lordu Amiral Lord West ise şu şekilde konuştu:

Harry, her zaman ne söylediğini bilmeyen aptal bir çocuktu ama onun yaptıklarının İran'ın yaptıklarıyla eşdeğer kabul edilemez.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Havadan 8 ton insani yardım... Haberi Görüntüle

'HARRY TÜM SORUMLULUĞU ÜSTLENMELİ'

Afganistan'da görev yapmış olan eski bir İngiliz Askeri Komutanı Albay Richard Kemp ise şöyle konuştu:

Harry, cani İran rejiminin propaganda makinesine prim vermesinin tüm sorumluluğunu üstlenmeli. Tüm düzgün insanlar İran'ın yalanlarını reddedecek olsa da, onların destekçilerinin çoğu, Prens Harry'nin yorumlarının istismar edilmesi ile güçlenecek.

İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Görüntüler cehennem fragmanı... Haberi Görüntüle

'PRENS HARRY'NİN SAÇMA SÖZLERİNE RAĞMEN...'

Kemp ile aynı fikirde olan eski Kraliyet Donanması Komutanı Tuğamiral Chris Parry ise Harry'nin kendisini Tahran rejimi için etkili bir araç haline getirdiğini söyledi ve konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

İranlılar onu propaganda amaçlı kullanıyor. Prens Harry'nin saçma sözlerine rağmen, savaşta muhariplerin yasal olarak öldürülmesi ile diktatörlük rejimi tarafından gerçekleştirilen göstermelik yargılama ve siyasi cinayet arasında çok büyük farklar vardır.

Prens Harry, Sapire isimli kitabında Taliban militanlarını insan gibi değil, tahtadan çıkarılması gereken satranç taşları gibi gördüğünü belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading