Yandex Metrica

Sitede Ara

İran halkı Ali Hamaney'e karşı ayaklandı: Asıl düşmanımız burada!

İran'da ekonomik sorunlar ve artan yolsuzluktan bunalan halk sık sık sokağa iniyor. İran devletinin başı, dini lider Ali Hamaney hakkında 'diktatöre ölüm' sloganları atılıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:20

İran'da toplumsal huzursuzluğun arttığına ilişkin göstergeler giderek daha sık belirmeye başladı. Huzistan'ın petrol kuyularıyla meşhur Abadan bölgesinde 23 Mayıs'ta 10 katlı binanın çökmesi, rejime yönelik eleştirileri bir anda yükseltti. 34 kişinin öldüğü, 37 kişinin de yaralandığı olayın ardından ekipler bina enkazının tamamını halen kaldırabilmiş değil. Ülkede ekmek fiyatlarının astronomik biçimde artması ve zorlaşan yaşam koşulları da İran halkını adeta canından bezdirdi. 

Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih verildi Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

"HAMANEY'E ÖLÜM"

Halk, Abadan'da binanın çökmesine yolsuzluk yapan yöneticilerin neden olduğunu iddia ediyor. Sosyal medyada paylaşılan ve Tahran güneyindeki bir eylemi gösteren görüntüler ise bir grup göstericinin "Hamaney'e ölüm" sloganları attığını gözler önüne serdi. 

Güneydeki liman kenti Buşehr'de ise protestocular Hamaney'e atıfla 'diktatöre ölüm' sloganları atıyor. "Düşmanımızın Amerika olduğunu söylüyorlar, aslında düşmanımız tam da burada!" şeklinde ifadeler bugünlerde sokağa çıkan protestocuların sıkça kullandığı cümleler arasında. 

İran'da bir numaralı otorite olarak konumlanan 'dini lider' Ali Hamaney, kendisini hedef alan böylesi sloganlarla 33 yıldır belki de ilk kez karşılaşıyor. İran devrim lideri Ayetullah Humeyni'nin 3 Haziran 1989'daki vefatı sonrası Hamaney, 4 Haziran 1989'da yeni dini lider olarak göreve başlamıştı. 

Ali Hamaney

İran'ın farklı bölgelerinden protesto görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. 'Ortalığın karıştığı' pek çok yerde İran hükümeti internet kesintilerine başvururken bu durum protestocu grupların sosyal medyada görüntü servis etmesine engel olamıyor. İran güvenlik güçleri zaman zaman göstericilere sert müdahalede bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading