Yandex Metrica

İran Fransız uyruklu iki kişiyi casuslukla suçladı!

İran Fransız uyruklu iki kişiyi casuslukla suçladı!

İran yargısı adını vermediği iki Fransız ve bir Belçika vatandaşını ulusal güvenliğe karşı casusluk ve gizli anlaşmalar yapmakla suçladı. Mahkeme iki Fransız ve bir Belçikalıyla ilgili nihai kararını henüz vermediğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 22:16

İran yargısı, iki Fransız ve bir Belçika vatandaşını casusluk ve ülkenin ulusal güvenliğine karşı hareket etmekle suçladı.

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

SUNAK'TAN ÇAĞRI

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İran'ın İngiltere'yle bağlantılı yedi kişiyi gözlatına almasının ardından yaptığı açıklamada, İran'a bu sivilleri gözaltına almaya son vermeye çağırdı.

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi... Haberi Görüntüle

KABUL EDİLEMEZ

Sunak, vatandaşların diplomatik baskı aracı olarak gözaltına alınmasını asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Birçok Avrupa ülkesi, şu anda çifte vatandaşlığı olanları, ailelerini ziyaret etmek veya çalışmak için İran’ı seyahat etmemeleri konusunda uyarıyor.

Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi öldürdü! Soykırımcı İsrail bayramda da katliam yaptı: Bir aileden 28 kişiyi... Haberi Görüntüle

KONSOLOSLUK YARDIMI DA GARANTİ EDİLEMEYECEK

Söz konusu ülkeler, İran’ın çifte vatandaşlığı tanımaması nedeniyle gözaltına alınmaları halinde konsolosluk yardımının garanti edilemeyeceğini de vurguluyor.

Ancak çifte vatandaşlığı olanlar, İran’da ticaret ve yatırım sektörlerinde uzun süredir önemli bir rol oynuyor.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hükümeti, ABD yaptırımları nedeniyle halihazırda sıkıntı çeken ülkede, onların yokluğunun ekonomik krizi daha da kötüleştirmesinden endişe ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading