Yandex Metrica

İran'dan nükleer müzakerelere ilişkin açıklama! 'İyi bir anlaşmaya vardık'

İran'dan nükleer müzakerelere ilişkin açıklama! 'İyi bir anlaşmaya vardık'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Dünya

14.02.2024, 00:31

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan komşu ülkelerdeki büyükelçileri ve diplomatik temsilcilerle bir araya geldi. 

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile Tahran arasındaki denetim anlaşmazlığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Abdullahiyan, UAEA ile iyi bir anlaşmaya vardıların ifade etti. 

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

'İYİ BİR ANLAŞMAYA VARDIK' 

Abdullahiyan açıklamasında, "Dün akşam UAEA ile iyi bir anlaşmaya vardık. Bu anlaşma İran'ın barışçıl nükleer programıyla ilgili ortaya atılan iddialara dair endişeleri giderebilir ve Ajans ile iş birliğinin öncesinden daha fazla olmasını sağlayabilir." ifadelerine yer verdi. 

Viyana'da gerçekleşen müzakerelerde iki tarafında hazırladıkları taslak metinlerde nükleer anlaşmada yer almayan herhangi bir öneride bulunulmadığın ifade eden Abdullahiyan, İran'ın hazırladığı metnin masada olmasının kabul edildiğine dikkat çekti. 

Abdullahiyan, "Karşı tarafın iyi niyetle ve sorunu çözmeye dönük bir yaklaşımla müzakere etmesini ümit ediyoruz. Biz iyimseriz. Karşı taraf gerçekçi hareket ederse müzakerelerin bu turunda ilerleme kaydedebiliriz." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading