Yandex Metrica
SON DAKİKA
İran'da protestoların 6. günü: Can kaybı artıyor

İran'da protestoların 6. günü: Can kaybı artıyor

İran'da Mahsa Amini’nin polisler tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi. Muhalif kaynaklar ölü sayısının çok daha fazla olduğunu iddia ediyor.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Mahsa Emini adlı genç bir kızın Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılması ve 16 Eylül'de yaşamını yitirmesiyle başlayan protestolar İran'ın tamamına yayıldı.

AB liderlerinden Putin'i kızdıracak karar: Dondurulan Rus varlıklarından elde edilen... Haberi Görüntüle

POLİS KARAKOLUNU ATEŞE VERDİLER

Tahran, Senendec, Kerec, Tebriz, Meşhed, Kiş, Kirman, Yezd, Reşt, Bender Abbas, Abadan, Kirmanşah, Erdebil, İsfahan, Urumiye, Kazvin, Zincan, İlam, Mazenderan Hemedan başta olmak üzere birçok şehirde gösteriler devam ederken protestocular ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Dün gece Kuzey Horasan eyaletine bağlı Bucnurd ilçesindeki bir polis karakoluna saldıran göstericilerin karakolu ateşe verdiği ve Bender Abbas kentindeki bir din okulunu kundakladığı iddia ediliyor.

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

SAĞLIK BAKANLIĞI: 61 AMBULANS TAHRİP EDİLDİ

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Pedram Pakayin, protestolar sırasında 61 ambulansın göstericiler tarafından tahrip edildiğini ve yakıldığını açıkladı. Sosyal medyadaki aktivistler ise gözaltına alınan göstericiler ambulanslarla taşındığı için ambulansların hedef alındığını öne sürüyor.

Gazze'de bebekler ölüme karşı direniyor: Siyonistler Gazzelilerin gıdaya erişimini tamamen... Haberi Görüntüle

EN AZ 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran'da sosyal medya ağlarına kısıtlama getirilirken protestolara katılım artmaya devam etti. İranlı yetkililerin yaptığı açıklamalara göre bugüne kadar 2'si güvenlik görevlisi olmak üzere en az 9 kişi hayatını kaybetti. İranlı yetkililer, güvenlik görevlilerini protestocuların değil silahlı muhalif güçlerin öldürdüğünü iddia ederken ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir bilgi geçilmiyor.

Soykırımın ortakları ters düştü! Biden, Netanyahu'yu uyardı: Büyük bir hata... Haberi Görüntüle

3 BESİC ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Meşhed, Tebriz ve Kazvin kentlerindeki gösterilerde rejim yanlısı 3 Besic üyesinin göstericiler tarafından öldürüldüğü açıklandı. İranlı yetkililer Meşhed kentinde Muhammed Resul Dust Muhammedi adlı Besic üyesinin motosikletli bir grubun bıçaklı saldırısında öldürüldüğünü bildirirken muhalif kaynaklar ise gösterilerdeki can kaybının çok daha yüksek olduğunu iddia ediyor.

AB'den İsrail'e 'sürdürülebilir ateşkes' çağrısı: 'Refah'a saldırmaktan kaçının' Haberi Görüntüle

KEYHAN GAZETESİNDEN POLİSLERE ÇAĞRI: 'TAVİZ VERMEYİN'

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Keyhan gazetesi, polis ve güvenlik güçlerine, "suçlulara asla taviz vermemeleri" çağrısında bulundu. Uluslararası hacker grubu Anonymous ise Twitter hesabından, İran genelindeki 300'den fazla güvenlik kamerasına siber saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Mahsa Emini'nin İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırıldıktan sonra 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi halkın tepkisine yol açmış, Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakız'daki cenaze töreni sonrasında Tahran ve ülkenin batısındaki kentlerde kitlesel protestolar başlamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading