Yandex Metrica
SON DAKİKA
İran'da Mahsa Amini'nin ardından Hedis Necefi de öldürüldü

İran'da Mahsa Amini'nin ardından Hedis Necefi de öldürüldü

İran’da başörtüsü takma kurallarına uymadığı gerekçesiyle ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra işkenceden ölen 22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Emini’nin ölümü üzerine başlayan protestolarda Kerec’de 20 yaşındaki Hedis Necefi adlı kadın polisin ateş açması sonucu hayatını kaybetti.

Dünya

05.02.2024, 12:45

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin "başörtüsü kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ölümü üzerine başlayan gösteriler ülkenin birçok kentinde devam ediyor.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

CAN KAYBI ARTIYOR

Günlerdir her akşam gösterilere sahne olan Tahran'da, dün gece de geç saatlere kadar hareketli anlar yaşandı. Başkentin birden fazla bölgesinde gösteriler düzenlendi. Bazı bölgelerde ise halkın evlerinin penceresinden protestoculara destek verdiği görüldü. Tahran'ın Ebuzer Bulvarı'nda göstericiler ateş yakıp yolda barikat kurmaya çalışırken, kolluk kuvvetleri ise gazlı ve coplu müdahalede bulunarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. 46 şehir ve kasabaya yayılan protestolarda yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor.

İran'da protestolar devam ediyor: Ölü ve gözaltı sayısı yükseliyor - 7

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

20 YAŞINDAKİ GENÇ 6 KURŞUNLA ÖLDÜRÜLDÜ

21 Eylül'deki gösteriler sırasında Kerec ilçesinde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 20 yaşındaki Hedis Necefi, ilçedeki Kaim Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Emini’nin öldürülüşünü protesto etmek için sokağa çıkan ve saçlarını bağlayarak eyleme katılmaya hazırlandığı görüntüleri sosyal medyada gündem olan 20 yaşındaki Hadis Necefi, güvenlik güçleri tarafından açılan ateşte yüzü ve boynuna isabet eden altı kurşunla öldürüldü.

Stoltenberg'ten Türkiye mesajı: Savaş uçaklarına yatırım yapma çabaları önemli Haberi Görüntüle

Resim

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

KIZ KARDEŞİ DOĞRULADI: 6 KURŞUNLA ÖLDÜRDÜLER

Necefi’nin ölümü sosyal medyada infial yarattı. Alinejad’a konuşan Necefi’nin kız kardeşi ölüm haberini doğruladı. Necefi’nin kız kardeşi, ''Mehsa Emini için üzülüyordu. Sessiz kalmayacağını söylemişti. Altı kurşunla öldürdüler.'' şeklinde açıklama yaptı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, göstericilerin Tahran'ın Rey Şehri bölgesinde "İran Devrim Muhafızları Ordusu merkezi" olduğu ileri sürülen bir noktaya saldırdığı görülüyor. Caddelerde ateş yakıldığı görülürken, yer yer silah sesleri de duyuldu.

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

YENİ TEDBİRLER GÜNDEMDE

Gösterilerin yayılması ve giderek büyümesi nedeniyle ülkede yeni tedbirlerin gündeme gelebileceği yorumları yapılıyor. Polis ve askerler arasında "olaylara yaklaşımda tartışmalar" olduğu iddia edilirken, istihbaratıyla meydanda olan Devrim Muhafızları Ordusunun askeri olarak da meydana inmesinin söz konusu olduğu ifade ediliyor.

İran'da protestolar devam ediyor: Ölü ve gözaltı sayısı yükseliyor - 8

Rusya'nın başkenti Moskova'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

GAZETECİLERE SANSÜR

Bu arada özellikle Tahran'da internet kısıtlaması sürüyor, gazetecilerin olayları takip etmesine de müsaade edilmiyor. Gösterilerin yapıldığı bölgelerde gözaltına alınan gazeteciler ise "casusluk" ile itham ediliyor.

İran'da protestolar devam ediyor: Ölü ve gözaltı sayısı yükseliyor - 10

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi görüşmesi sonrası Yunan basınından olay iddia! Mısır,... Haberi Görüntüle

GÖZALTI SAYISI YÜKSELİYOR

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan videolarda, kolluk kuvvetlerinin sabah saatlerinde birçok kentte evleri dolaşarak gözaltı operasyonları gerçekleştirdiği ifade edildi. Tahran Gazeteciler Sendikası, başkentte gözaltına alınan 10 gazetecinin ismini yayınladı ve bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. İran resmi ajansı IRNA'ya göre, ülkenin kuzeyindeki Mazenderan Genel Savcılığı, il genelinde 450 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Dün de Gilan Emniyet Müdürü Azizullah Meleki, 60'ı kadın 739 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Ülkenin pek çok kentinde üniversite öğrencileri temsilcisi onlarca kişinin evlerinden gözaltına alındığı belirtilmişti.

İran'da protestolar devam ediyor: Ölü ve gözaltı sayısı yükseliyor - 12
İran'da protestolar devam ediyor: Ölü ve gözaltı sayısı yükseliyor - 11

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading