Yandex Metrica
SON DAKİKA

İran'da 2 Sünni Türkmen imam profesyonel bir şekilde katledildi

İran'ın kuzeydoğusundaki Gülistan vilayetinde Sünni Türkmen din adamlarına geçtiğimiz ay suikast düzenlenmişti. Ehl-i Sünnet ve Türkmen imamlara kan donduran suikastın görüntüleri ortaya çıktı.

Dünya

09.03.2024, 19:35

3 Nisan'da Günbedkavus şehrinde düzenlenen silahlı suikast sonucunda, Türkmen asıllı iki Sünni din adamı Gülmuhammed Ahund Pejman ve Abdurrahman Hoca katledilmişti.

İran Gülistan Başsavcısı Haydar Asyabi, "Cumartesi günü Günbedkavus'ta işlenen 2 cinayet davası özel bir şekilde takip ediliyor ve bu davada bir şüpheli tutuklandı" ifadelerini kullanmış katilin tutuklandığını bildirmişti.

Ramazan öldürmek için en iyi zaman! İsrailli vekilden soykırım çağrısı:... Haberi Görüntüle

KATİL ASKERİ EĞİTİM ALMIŞ

Suikast anının görüntüleri ortaya çıktı. Katilin soğuk kanlı ve profesyonel bir şekilde hedeflerine tek tek ateş ettiği görülüyor.

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü! Bebek katili Refah katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

SÜNNİ VE TÜRKMEN ŞEHRİ

İran'ın kuzeybatısındaki Günbedkavus şehri, büyük çoğunluğu Sünni olan İran Türkmenlerinin yaşadığı en büyük şehir olarak biliniyor.

İki ismin şehirde bulunan bir medresede teravih namazından hemen önce öldürüldüğü belirtildi.

Öldürülen isimlerden Gülmuhammed Ahund Pejman, kısa bir süre önce şehirdeki büyük bir caminin cuma imamı olarak seçilmişti.

Ramazan öldürmek için en iyi zaman! İsrailli vekilden soykırım çağrısı:... Haberi Görüntüle

Şİİ'LERİN TERAVİH VE HZ.ÖMER (A.S.) NEFRETİ

Şii inancında teravih namazının "bidat" (uydurma) olarak görülen ve Şiilerin "Hz. Ömer döneminde ortaya çıktığı" iddiasıyla teravih namazı kılmadığı biliniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading