Yandex Metrica

İran, Azerbaycan’dan Nahçıvan’a uçan askeri kargo uçaklarına hava sahasını kapattı

İran, Azerbaycan’dan Nahçıvan’a uçan askeri kargo uçaklarına hava sahasını kapattı

Askeri bir kaynağa göre, İran'ın Ermenistan'dan aldığı talimatla, Azerbaycan’dan Nahçıvan’a askeri malzeme uçuşlarını yasakladığını ve Azerbaycan'a karşı bir başka ihaneti hayata geçirdiği belirtiliyor.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Askeri bir kaynak, İran'ın Azerbaycan’dan Nahçıvan’a uçan askeri kargo uçaklarına hava sahasını kapattığını ve bunu yaparak, İran'ın askeri malzeme uçuşlarını yasaklamasının da Azerbaycan'a karşı bir başka ihanet olduğunu söylüyor.

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN'IN EMRİYLE GERÇEKLEŞTİ

İran'nın bugün daha fazla askeri teçhizat taşıyan uçağın Nahçıvan'a uçuşunun yasaklandığını resmi askeri kanallar aracılığıyla Azerbaycan tarafına bildirdiği yönünde haber yapan APA, buna ilişkin bilgiyi askeri çevrelerden aldığını belirtti. Kaynağa göre, İran, Azerbaycan'a bir sonraki ihaneti Ermenistan'ın emriyle gerçekleşti.

İran, Azerbaycan topraklarını daha çok ulaşım ve transit açısından kullanmaktadır. Bu, esasen Kuzey-Güney ulaşım koridorunda yansıtılmaktadır. Aynı kaynak, "İran'ın Azerbaycan'a yönelik bir sonraki saldırı girişimi, Nahçıvan'daki askeri birliklerin arzını etkilemeyecek. Azerbaycan bu güzergahı çok az kullanıyor ve diğer güzergahlarda ulaşımı tercih ediyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading