Yandex Metrica

İran ABD'ye dava açıyor: Terör eylemlerine teşvik eden rolü incelenecek

İran ABD'ye dava açıyor: Terör eylemlerine teşvik eden rolü incelenecek

İran, Mahsa Emini'nin öldürülmesinin ardından başlayan protestolardaki 'doğrudan rolünü' gerekçe göstererek ABD'ye dava açıyor. İran Yargısı Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Yüksek Konseyi Sekreteri Kazem Gharibabadi'nin bildirdiğine göre Iran International ve BBC Farsça gibi televizyonların protestocuları 'terör eylemlerine' teşvik eden rolü incelenecek.

Dünya

23.01.2024, 19:58

İran Yargısı Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Yüksek Konseyi Sekreteri Kazem Gharibabadi, bugün yaptığı açıklamada İran'daki protestolardaki 'doğrudan rolü' nedeniyle Tahran Adalet Bakanlığı'nın İran'a dava açmakla görevlendirildiğini söyledi. Islamic Republic News Agency'nin haberine göre açılacak olan davada ABD'nin protestolara müdahaleleri ve yol açtığı zararlar araştırılacak.  

İran Yargısı Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Yüksek Konseyi Sekreteri Kazem Gharibabadi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

YABANCI YAYIN ORGANLARI TAKİP EDİLECEK

Gharibabadi, Iran International ve BBC Farsça gibi televizyonların protestocuları kamu ve özel mülkleri yok etmeye teşvik etmede ve ayrıca onları terör eylemlerine girişmeleri için eğitmedeki yıkıcı rolüyle ilgili olarak, iki televizyon ağının ve onların personelinin programa eklenmesi gerektiğini söyledi. İslam Cumhuriyeti, yakın gelecekte İran ve yabancı yargı organları tarafından takip edilecek olan İran karşıtı girişimleriyle ilgili belgelenmiş davalar hazırlıyor.

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

PROESTOCULARA DESTEK VEREN ÜLKELER GÖZ ARDI EDİLMEYECEK

İran gazetesinin aktardığına göre İngiltere ve Suudi Arabistan gibi TV ağlarına ev sahipliği yapan ve destekleyen ülkelerin rolleri İslam Cumhuriyeti'nin yargı sistemi tarafından göz ardı edilmeyecek.

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

FAİLLERİN İRAN'A İADESİ İSTENECEK

Gharibabadi,  tüm diplomatik şahsiyetlerin ve bölgelerin her türlü zarar ve tahribattan korunmasının beklendiğini söyledi ve diplomatik binalara veya personele herhangi bir saldırıyı önlemek için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirtti. İran diplomatik merkezlerine veya personeline saldırıda bulunulan ülkelerin uluslararası hukuk kapsamındaki taahhütlerine uyması ve bu tür saldırıların faillerini kovuşturmalı veya suçluları 1973 Sözleşmesi temelinde İran'a iade etmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading