Yandex Metrica

İran: ABD askerlerini hedef alan saldırılarla alakamız yok

İran: ABD askerlerini hedef alan saldırılarla alakamız yok

İran'ın BM Daimi Temsilcisi, Kudüs Tugayları'nın Irak ve Suriye'ye yığdığı milis grupların düzenlediği saldırılarla İran'ın alakası olmadığını iddia etti.

Dünya

23.01.2024, 17:37

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecid Taht Revanci, Tahran yönetiminin Suriye ve Irak’taki ABD kuvvetlerini hedef alan saldırılarla alakası olmadığını söyledi.

Revanci, İran resmi haber ajansı İRNA’da yer alan açıklamasında, “Daha önce defalarca söyledik, İran İslam Cumhuriyeti’nin ne doğrudan ne de dolaylı olarak ABD’nin Irak’taki askeri tesislerini hedef alan hiçbir kurumla alakası yoktur” dedi.

Irak’taki ABD kuvvetleri, geçtiğimiz hafta milis grupların saldırılarına cevap olarak bu gruplara ait bazı noktalara hava saldırısı düzenlemişti.

ABD Başkanı Joe Biden, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, operasyonun talimatını kendisinin verdiğini belirterek, Irak ve Suriye’de ABD askerlerini hedef alan saldırılardan İran’ı sorumlu tutmuştu.

Revanci ise İRNA’da yer alan açıklamasında, ABD tarafının bu saldırıların arkasında İran’ın olduğuna dair herhangi bir delili olmadığını iddia etti.

“İran’a sürekli olarak bu tür ithamları yöneltmek hatalı bir yaklaşımdır” ifadelerini kullanan Revanci, bu iddiaların herhangi bir aslı olmadığını sözlerine ekledi.

İran’a bağlı Kudüs Tugayları, 2011 yılından beri Irak ve Suriye’ye binlerce Şii militanı yığıyor. Bu militanlar, Irak’ta çeşitli sorunlara sebep olurken Suriye’de binlerce sivilin öldürülmesinden ve ülkenin birçok şehrinin tahrip edilmesinden sorumlu tutuluyor.

Söz konusu Şii milis gruplar, hiçbir zaman İran’dan destek aldıklarını inkar etmemekle birlikte, bu destek sayesinde ayakta olduklarını her fırsatta vurguluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading