Yandex Metrica

Irak'ta bir haftada 831 askeri operasyon düzenlendi

Irak'ta bir haftada 831 askeri operasyon düzenlendi

Güvenlik sorunları ve terörle boğuşan Irak'ta 8-15 Temmuz arasında çeşitli gruplara yönelik 831 askeri operasyon düzenlendiği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Irak Başbakanlık Ofisi’ne bağlı Güvenlik Medyası Birimi, ülkede 8-15 Temmuz tarihleri arasında 831 askeri güvenlik operasyonu düzenlendiğini bildirdi.

Birimin resmi Twitter hesabı aracılığıyla yayımlanan açıklamaya göre, terör grupları ve yasadışı yapılanmalara yönelik düzenlenen operasyonlarda 361 kişi gözaltına alınırken, 491 bomba düzeneği ve 8 silah deposu ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında güvenlik noktalarına sızma girişiminde bulunan 12 teröristin yakalandığının belirtildiği açıklamada, 11 sığınakta 761 farklı silaha ve 4 füze rampasına el konulduğu aktarıldı. 

Açıklamada ayrıca, operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve hapın da ele geçirildiği kaydedildi.

Irak’ta DEAŞ terör örgütünün yanı sıra, Başbakan Mustafa el-Kazımi tarafından “kanun dışı” olarak nitelenen çok sayıda İran destekli milis gruplar yer alıyor.

Sık sık diplomatik temsilciliklere ve askeri üslere saldırıların gerçekleştiği ülkede güvenlik sorunları istikrarı engelleyen en önemli etmenler olarak gösteriliyor.

Irak’ta 2003 yılında başlayan ABD işgalinin ardından İran etkinliği artarken, ülkede orduya paralel olarak gelişen İran destekli milis gruplar büyük sorunlara sebep oluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading