Yandex Metrica

Irak'taki hastane yangınında dehşet görüntüleri: 70 ölü

Irak'taki hastane yangınında dehşet görüntüleri: 70 ölü

Irak'ın güneyindeki Zi Kar kentinde çıkan yangında, Kovid-19 tedavisi gören hastalar yanarak can verirken, dehşet görüntüleri yaşandı.

Dünya

23.01.2024, 17:38

Irak’ın güneyindeki Zi Kar kentinde, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) hastalarının tedavi gördüğü el-Hüseyin hastanesinde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. 

Resmi kaynakların verilerine göre, çıkan yangında 70 kişi yaşamını yitirdi. Reuters haber ajansı ise hastaneden gelen korkunç görüntüleri paylaştı.

İtfaiye ekipleri yangına müdahalede yetersiz kalırken, yerel halk ve hasta yakınlarının da kurtarma çalışmalarına katıldığı görülüyor.

Reuters’in paylaştığı görüntülerde ise çok sayıda yanmış cesedin hastaneden güçlükle çıkarılması yer alıyor.

Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere 'çatışmaya girin' çağrısı Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere... Haberi Görüntüle

YAS İLAN EDİLDİ

AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar açlıktan ölüyor' AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar... Haberi Görüntüle

Yangının ardından Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Bakanlar Kurulunu acil toplantıya çağırdı. 

Yangın nedeniyle ulusal yas ilan etme kararı alınan toplantıda ayrıca, Zi Kar Sağlık Müdürü, el-Hüseyin Hastanesi Müdürü ve Zi Kar Sivil Savunma Müdürü’nün görevine son verilerek gözaltına alınmaları ve haklarında soruşturma açılması kararlaştırıldı.

ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' ABD'den Refah açıklaması: 'Askeri bir operasyona yeşil ışık yakmadık' Haberi Görüntüle

YANGININ SEBEBİ YOLSUZLUK

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yer alan Kovid-19 ve bulaşıcı hastalıkların tedavi edildiği İbni Hatip Hastanesi'nde de 25 Nisan'da çıkan yangın sonucunda 82 kişi yaşamını yitirmişti.

Konuya dair bugün bir açıklama yapan Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, “Bugün el-Hüseyin Hastanesi, dün İbn-i Hatip Hastanesi’nde çıkan yangınların temel suçlusu, yolsuzluğa batmış devlet görevlileri ve Iraklıların kanını değersizleştiren kötü yönetimdir” dedi.

Hastane yangınında ölen siviller için başsağlığı dileyen Salih, yangında ihmali olanlar hakkında hızlıca soruşturma açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Salih, ayrıca, “Hükümet kurumlarının nasıl çalıştığını bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Bu konuda yeteri kadar kararlı olmalıyız” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading