Yandex Metrica
SON DAKİKA
İpler bir kez daha gerilecek! Rusya'nın Finlandiya'nın gazını kesti

İpler bir kez daha gerilecek! Rusya'nın Finlandiya'nın gazını kesti

NATO üyelik başvurusu yüzünden kriz yaşayan Finlandiya ve Rusya arasında bir kez daha ipler gerilecek. Rusya'nın Finlandiya'ya gaz akışını durdurduğu açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 19:17

Finlandiya'nın ulusal gaz dağıtıcısı Gasum, Rusya'dan Finlandiya'ya doğalgaz arzının bugün durdurulacağını bildirmişti. Beklenen gelişme oldu ve Rus enerji şirketi Gazprom, ödemelerini ruble ile yapmayan Finlandiya’ya doğalgaz tedarikini durdurdu. Gaz alan birçok ülkenin rubleyi kullanması ise Rus para biriminin son 7 yılın en yüksek seviyesine çıkmasını sağladı.

O ilaç yüzünden insanlar ölmeye başladı: Takviye gıda alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

RUBLE İLE ÖDEME YAPILMADIĞI İÇİN GAZ KESİLDİ

Finlandiyalı enerji şirketi Gasum tarafından yapılan açıklamada ülkenin gaz satın alırken Ruble ile ödeme yapmayı kabul etmediği; gaz akışının bu sebeple durdurulduğu söylendi.

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

FARKLI YERDEN GAZ ALINACAK

Gasum ülkenin, Finlandiya ve Esyonta'yı birbirine bağlayan Balticconnector boru hattı üzerinden gaz almaya devam edeceğini söyledi. Finlandiya, gaz arzının dengede olduğunu belirterek Balticconnector üzerinden, Estonya gaz ağından ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Diğer yandan Gasgrid, kesintiye önlem olarak Exemplar adlı LNG terminal gemisi kiraladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading