Yandex Metrica

İnsanlık tarihi baştan aşağı değişiyor! Stonehenge'nin büyük sırrı çözüldü mü?

İnsanlık tarihi baştan aşağı değişiyor! Stonehenge'nin büyük sırrı çözüldü mü?

İngiltere'nin Salisbury kentinde yer alan Stonehenge dikilitaşların ait uzmanlardan şaşırtan açıklama geldi. Neolitik döneme ait olan ve Britanya tarihine ışık tutan dikilitaşların İskoçya'nın kuzeyinden geldiği ortaya çıktı.   

Dünya

15.08.2024, 17:19

İngiltere'nin güneybatısında Salisbury Plain'in ortasında yer alan Stonehenge dikilitaşlarının 5 bin yıl önce keşfedilmiş, ancak dizilimleri ve sütunların neden dik bir şekilde yerleştirildikleri ise gizemini koruyor. 

Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

DEV TAŞLAR İSKOÇYA'DAN GETİRİLDİ

Arkeologların yaptıkları araştırma kapsamında Geller'den geldiği ve 200 km uzaklıkta bulunan Salisbury Ovası'ndaki Neolitik anıtın bulunduğu yere taşındığı öğrenilmişti. 

Stonehenge merkezinde yapılan 'şaşırtıcı' araştırmalar megalitlerin Galler'den gelmediğini açıkladı. Ancak Nature dergisinde yapılan bir araştırma kapsamında ise 'Sunak taşı'nın İskoçya'nın kuzeyinde keşfedildiği ve jeolojik yapısındaki kimyasal analizlerde devasa taşların İskoçya'dan geldiğini ortaya çıkardı.

Kilit nokta Türkiye! İspanyol medyası Türk boğazlarının jeopolitik yapısını analiz etti: Asya ile Avrupa arasındaki tek köprü Kilit nokta Türkiye! İspanyol medyası Türk boğazlarının jeopolitik yapısını analiz... Haberi Görüntüle

NEOLİTİK ÇAĞ'A YENİ BAKIŞ AÇISI

Analizlerde bol miktarda mineral içerein taşlarda, zirkon, apatit ve rutil gibi bol miktarda mineraller içerdiği öğrenildi.  Orcadian Havzası’ndaki kayalarla eşletirilierek yapılan keşiflerin Stonehenge’e yaklaşık 750 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenildi.

Sunak taşının yaklaşık 1 veya 2 milyon yaşında olduğu, "Sadece Stonehenge hakkında düşündüklerimizi değil, tüm Geç Neolitik hakkında düşündüklerimizi değiştireceğini" belirtti. 

Araştırmacılar kilolarca ağırlığındaki taşların yüzerek getirildiği, kara taşımacılığını içermeyen Orcadian Havzası ile güney İngiltere arasında deniz taşımacılığıyla büyük bir koordinasyon ve işgücü ile taşındığı düşünüldü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading