Yandex Metrica

İnsanların vücutlarına çip mi takılacak? Bill Gates'ten ilk açıklama

İnsanların vücutlarına çip mi takılacak? Bill Gates'ten ilk açıklama

Ünlü milyarder Bill Gates, 'koronavirüs aşısı ile insanların koluna çip takılacak mı?' sorusuna sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Dünya

23.01.2024, 18:37

Microsoft’un kurucusu ve milyarder iş insanı Bill Gates, koronavirüsün geleceği, Omicron varyantı ve ‘insanlara çip taktığına’ dair spekülasyonlara dair sosyal medya hesabı üzerinden birtakım açıklamalarda bulundu.

Bill & Melinda Gates Vakfı'nın kurucu ortağı olarak, koronavirüs salgını yaşanmadan önce, aşı konusunda çalışmalar yapan Bill Gates, 'koronavirüs salgınının yaşanmasında etkisi var mı?' şeklindeki komplo teorilerinin odağında kalmıştı.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

İNSANLARA ÇİP TAKACAK MI?

Edinburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesör Devi Sridhar, Gates'e pandemi hakkındaki komplo teorilerini ve yanlış bilgileri sorarken, Gates, Dünya Sağlık Örgütü ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri gibi kurumların pandemilerden erken kurtulmak ve doğru bilgileri yaymak için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunu ve sosyal medyanın gerçekleri paylaşmakta geri kaldığını söyledi.

Aşı ile insanlara çip takacağına dair komplo teorilerine şaşkınlığını dile getiren Gates, "Sen, ben ve Tony Fauci gibi insanlar çok fazla yanlış bilgiye maruz kaldılar" derken, “Bunları beklemiyordum. Kollara çip koymak bana mantıklı gelmiyor. Neden bunu yapmak isteyeyim ki?" ifadelerini kullandı.

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

DAHA İYİ AŞILARA İHTİYAÇ VAR

Aşılar ile ilgili açıklamada bulunan Gates, pandeminin sona ermesine yardımcı olacak en büyük bilimsel atılımın daha iyi ve daha uzun ömürlü aşılar olacağını söyledi.

Gates, “Elimizdeki aşılar ciddi hastalıkları ve ölümleri çok iyi önlüyor ama iki önemli şeyi kaçırıyorlar” derken, "Öncelikle enfeksiyonlara izin veriyorlar ve süre sınırlı görünüyor. Yeniden enfeksiyonu önleyen ve uzun yıllar süren aşılara ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading