Yandex Metrica

Sitede Ara

İngiltere ve ABD siber ortamda da ittifak oldu

İngiltere ve ABD siber ortamda da ittifak oldu

ABD ve İngiltere arasında yapılan anlaşma sonrasında uzun süredir devam eden istihbarat ortaklığı siber ortama taşıdı.

Dünya

23.01.2024, 22:01

İngiltere ve ABD, siber ortam üzerinde daha fazla etkiye sahip olabilmek ve kötü niyetli faaliyetler yürüten düşmanlarına daha hızlı ve müdahalede bulunabilmek için güçlerini birleştirme kararı aldı. 

Açıklama içerisinde bahsi geçen ortak düşmanların kimliği henüz açıklanmadı. Ancak Rusya merkezli fidye yazılımlarına ilişkin artan endişeyi yakından takip ettikleri bildirildi. Ayrıca yeni kurulan ittifakın gelişmiş yeteneklerle donanmış yeni bir teknolojiye erişimi olacağı ifade edildi. 

İki ülke arasında yapılan bu anlaşma, geçen hafta ABD'deki istihbarat şeflerinin yıllık toplantısında ele alındı. 

General Sir Patrick Sanders ve Hükümet İletişim Merkezi Direktörü Sir Jeremy Fleming ile ABD Siber Komutanlığı Başkanı General Paul Nakasone, siber tehditleri beraber bozma ve caydırma konusundaki taahhütlerini dile getirdi. 

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, iki ülkeni orantılı ve gerekli operasyonları yasalar dahilinde yürütmeyi taahhüt ettikleri bildirildi. 

ABD ve İngiliz basınında 'Siber ortamlarda karşılık verme çabaları da hızlandırılıyor' başlığı manşetler arasındaki yerini aldı. 

İki ülke arasında uzun süredir devam eden istihbarat ortaklığının siber ortama da aktarıldığı böylece kesinleşmiş oldu. 

Ayrıca ABD'nin 'sürekli angajman' adını verdiği stratejisinin, yabancı düşmanlarla siber ortamlarda her gün mücadele ederek onların faaliyetlerini zorlaştırmaya çalışmak anlamına geldiği ifade ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading