Yandex Metrica

İngiltere Savunma Bakanı: İngiltere'nin bir süper güç olmadığı çok açık

İngiltere Savunma Bakanı: İngiltere'nin bir süper güç olmadığı çok açık

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, 'İngiltere'nin bir süper güç olmadığı çok açık' dedi, ortalık karıştı.

Dünya

29.01.2024, 23:54

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın iddiası İngiltere'yi karıştıracak türden. AA'nın haberine göre, Wallace, İngiltere'nin bir süper güç olmadığını ve bununla ABD'nin de bir süper güç olmadığı imasında bulundu.

Wallace, Spectator dergisine verdiği röportajda, İngiliz halkının ülkenin dünyadaki yerine gerçekçi olarak bakma zamanının geldiğini vurguladı.

İngiltere'nin "50 yıldır hatta daha uzun bir süredir kitlesel bir ordu kuramadığını" söyleyen Wallace, "İngiltere'nin bir süper güç olmadığı çok açık ancak bir şeyi devam ettirmeye hazır olmayan bir süper güç, zaten bir süper güç de değildir. Kesinlikle küresel bir güç değil, sadece büyük bir güçtür." açıklaması yaptı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Azerbaycan-Ermenistan sınırında ilk: Koordinatlar belirlendi Haberi Görüntüle

İNGİLİZ BASINI ALGIYA YÖN VERMEK İSTEDİ

Ülkesinin elinde halâ "yumuşaktan sert güce, ekonomik güce, bilimsel güce ve kültürel güce kadar" çok çeşitli araçlar olduğunu belirten Wallace'nin yorumları İngiliz basınında tartışma yarattı. İngiliz basını, Wallace'ın Afganistan'daki işgale yönelik olarak "Bir şeyi devam ettirmeye hazır olmayan bir süper güç, zaten bir süper güç de değildir." ifadesiyle ABD'yi işaret ettiğini iddia etti.

Guardian gazetesinde yer alan haberde, konuyla ilgili "Savunma Bakanı'na yakın kaynaklar, sözlerinin ABD'yi hedef aldığı şeklinde okunabileceğini kabul etti. İçeriden bir kişi, İngiliz Bakan'ın salt askeri gücün yanı sıra siyasi iradenin de önemini vurguladığını savundu." ifadesi kullanıldı.

ABD, yaklaşık 20 yıldır sürdüğü Afganistan işgalini 31 Ağustos'ta sona erdirerek ülkeden çekilmiş, bu karar oluşturabileceği istikrarsızlık nedeniyle müttefikleri tarafından eleştirilmişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading