Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 2,25 ile son 14 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Dünya

23.01.2024, 19:50

İngiltere Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, politika faizinin 50 baz puan artırılarak yüzde 1,75'ten yüzde 2,25'e çıkarılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. 

BoE Para Politikası Kurulu (PPK) karar metninde, kurulun beş üyesinin politika faizinin 50 baz puan, üç üyesinin ise 75 baz puan artırılması yönünde oy kullandığı bildirildi.

Biden’ın yanında Filistine destek verdi! İrlanda Başbakanı istifa kararı aldı! Haberi Görüntüle

ENFLASYON YÜZDE 10'UN ÜSTÜNE ÇIKTI 

Ülkede enflasyonun ağustos ayındaki rapora kıyasla ekim ayında yüzde 11’in hemen altında, daha düşük bir seviyede gerçekleşmesinin beklendiği kaydedilen karar metninde, buna rağmen enerji fiyatlarındaki artışın doğrudan ve dolaylı etkisinin yansımasıyla önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde 10 seviyesi üzerinde seyretmesi, sonrasında ise düşüşe geçmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Önce Netanyahu'dan sonra Gallant'tan işgal mesajı: Soykırımcı İsrail Refah'a saldırmaya... Haberi Görüntüle

7. KEZ FAİZ ARTIRIMI YAPILDI 

Böylece BoE, geçen yılın aralık ayından bu yana ülkede son 40 yılın en yüksek seviyesindeki enflasyonun kontrol altına alınması amacıyla peş peşe 7. kez faiz artırma kararı almış oldu.

Ülkede enflasyon ağustosta yıllık bazda yüzde 9,9 seviyesine yükselmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading