Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiltere grevde! Rishi Sunak sendikaları askeri personel görevlendirmekle tehdit ediyor

İngiltere grevde! Rishi Sunak sendikaları askeri personel görevlendirmekle tehdit ediyor

Son 41 yılın en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya olan İngiltere'de onlarca sektörde çalışan işçiler grev kararı aldı. İş bırakma eylemlerinin başlaması halinde İngiltere'de hayat duracak. Başbakan Rishi Sunak işçi sendikalarını tehdit ederken grevin önlenmesi için hükümetin askeri personel görevlendirmesi bekleniyor.

Dünya

23.01.2024, 20:09

İngiltere son 41 yılın en yükek enflasyon seviyesine havalimanı, demiryolları, posta çalışanları ile otobüs şoförleri, itfaiyeciler, öğretmenler, doktorlar, gazeteciler, ceza avukatları greve gitme kararı aldı. Başbakan Rishi Sunak ise greve gitmekte ısrar eden işçi sendikalarına sert karşılık verebileceğini söyledi. İngiltere hükümeti grevlerin önüne geçebilmek için 2 bin askeri personel görevlendirebilir.

İngiltere'de onlarca sektörde çalışanlar artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini söyleyerek greve gitme kararı aldı. 

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE HAYAT DURACAK

Grev kararı alan sektörler arasında havalimanı, demiryolları, posta çalışanları ile otobüs şoförleri, itfaiyeciler, öğretmenler, doktorlar, gazeteciler, ceza avukatları yer alıyor. İngiltere'de atdeta hayatı durduracak olan grev kararına Başbakan Rishi Sunak'tan büyük tepki geldi. Sunak işçi sendikalarını alenen tehdit etti. 

Özgürlüğe siyonizm engeli: Yahudi düşmanlarını vatandaşlıktan çıkaracak: Almanya'nın yuları kimin... Haberi Görüntüle

RISHI SUNAK'TAN SENDİKALARA BÜYÜK TEHDİT

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, hükümetin greve gitmekte ısrar eden işçi sendikalarına sert karşılık verebileceğini söyledi ve şöyle konuştu:

Şu anda bu ülkede çalışan aileler zorluklarla karşı karşıya. Hükümet makul davranmıştır. Ücret inceleme kuruluşunun tavsiyelerini kabul ederek, birçok durumda özel sektörden daha yüksek ücret artışları sağladık.

Ancak sendika liderleri mantıksız olmaya devam ederse, o zaman İngiliz halkının yaşamlarını ve geçim kaynaklarını korumak için harekete geçmek benim görevim. Başbakan olduğumdan beri insanları bu tür aksaklıklardan korumak için yeni sert yasalar üzerinde çalışıyorum.

Netanyahu izin verdi: Mossad Başkanı Barnea müzakereler için Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

ASKERİ PERSONEL GÖREVLENDİRİLEBİLİR

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) birçok sektörü olumsuz etkileyen grevlerin şirketlerin aksaklık yaşamasına sebep olduğunu belirtti. ONS'un belirttiğine göre İngiliz hükümeti grevlerin önüne geçebilmek için 2 bin askeri personel görevlendirebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading