Yandex Metrica

İngiltere enflasyonla mücadele edemiyor! Son 30 yılın rekoru kırıldı

İngiltere enflasyonla mücadele edemiyor! Son 30 yılın rekoru kırıldı

İngiltere'de yıllık enflasyon yeni bir rekora imza atarak 1992 yılının en yüksek seviyesine ulaştı. İngiltere'de enflasyon şubat ayında yüzde 6,2'ye yükseldi.

Dünya

23.01.2024, 22:06

İngiltere'de enflasyon her ay yeni bir rekora imza atıyor. İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, enflasyonun şubat ayı verilerini açıkladı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la da görüştük' ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı... Haberi Görüntüle

SON 30 YILIN REKORU KIRILDI

Açıklanan verilere göre ocak ayında yüzde 5,5 olarak tespit edilen enflasyon 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 6,2'ye kadar yükselerek son 30 yılın seviyesini gördü. 

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş sonrasında Avrupa'da artan enerji fiyatları başta olmak üzere, giyim, mobilya ve ev eşyası fiyatlarındaki artışın enflasyonun Mart 1992'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmasına sebep olduğu belirtildi. 

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak için ABD kadar çalışmadı' Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak... Haberi Görüntüle

POLİTİKA FAİZİNİ 3 KEZ ARTIRMIŞLARDI 

Enflasyon ise aylık bazda yüzde 0.8 oranında artış gösterdi. Bu durum, 2009'dan bu yana en yüksek enflasyon artışı olarak gösterildi. 

İngiltere Merkez Bankası, ülke genelinde yaşanan fiyat artışlarını engellemek için son aylarda politika faizini üç kez artırmıştı. Bun rağmen enflasyon son 30 yılını rekorunu kırmayı başardı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading