Yandex Metrica

İngiltere'den Ukrayna'ya yeni askeri destek! Savaşın başından beri ilk kez gönderecek

İngiltere'den Ukrayna'ya yeni askeri destek! Savaşın başından beri ilk kez gönderecek

İngiltere, Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş sürecinin başlangıcından beri bir ilke imza atacak. İngiltere, Ukrayna'ya ilk defa helikopter göndereceğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 20:06

İngiltere, Rusya-Ukrayna savaşından bu yana bir ilki gerçekleştirecek. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Norveç'e yaptığı resmi ziyarette askeri yardımın bir parçası olarak ülkesinin Ukrayna'ya helikopter göndereceklerini açıkladı. 

Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Haberi Görüntüle

İLK DEFA HELİKOPTER GÖNDERİLECEK 

Diğer yandan, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kendisini savunmasına yardımcı olmak için ek 1000 top mermisinin sağlanacağını belirten Wallace şu sözlere yer verdi: 

Ukrayna'ya desteğimiz sarsılmaz. Bu ek top mermileri, Ukrayna'nın son haftalarda Rusya'dan geri aldığı toprakları güvence altına almasına yardımcı olacak.

Ayrıca Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada helikopter yardımının detayları açıklandı. 

Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu: Gazze kuşatmasını Türk filosu kıracak Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu:... Haberi Görüntüle

RİSHİ SUNAK 50 MİLYON STERLİN YARDIM YAPILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI 

Açıklamada, Ukrayna'nın savunma kabiliyetini artıracağı, önemli arama ve kurtarma yetenekleri sağlamak için Sea King tipi helikopterlerinin ilk teslimatının Ukrayna'ya varması ile gerçekleşeceğine vurgu yapıldı. 

İngiltere'nin yeni destek açıklaması, Rishi Sunak'ın Kiev'e 50 milyon sterlinlik yardım duyurusunun ardından geldi. 

Trump'ın yargılandığı mahkeme binası önünde kendini ateşe veren ABD'liden çarpıcı manifesto: Kendi yönetimimiz bizi vurmak üzere Trump'ın yargılandığı mahkeme binası önünde kendini ateşe veren ABD'liden çarpıcı... Haberi Görüntüle

HELİKOPTERLERDEN BİRİ UKRAYNA'DA 

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Ukrayna'ya 3 Sea King tipi helikopter sağlanacağı, bunlardan birinin halihazırda Ukrayna'da olduğu bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading