Yandex Metrica

Sitede Ara

İngiltere'den Türkiye açıklaması! Müttefik olmalıyız

İngiltere'den Türkiye açıklaması! Müttefik olmalıyız

İngiltere Savunma ve Güvenlik Forumu Başkanı Olga Maitland, Türkiye'nin ulusal güvenlik alanında attığı adımlara vurgu yaparak, İngiltere'nin Türkiye ile bilgi paylaşımına açık olduğun ve Türkiye'nin müttefik olarak kabul edilmesini istediğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 18:25

12'ncisi düzenlene Boğaziçi Zirvesi kapsamında açıklama yapan İngiltere Savunma ve Güvenlik Forumu Başkanı Olga Maitland, Türkiye'nin siber güvenlik alanında önemli bir aktör olduğunu ifade etti. 

Ulusal güvenlik ve savunma alanlarında dünya genelinde bir değişimin olduğunu ifade eden Maitland, önde gelen ülkelerin bu konuya ciddi bütçeler ayırdığını ifade etti. 

İngiltere'nin asker sayısını düşürüp bütçesini siber güvenliğe ayırdığını bildiren Maitland, savaşın sadece çatışma alanında değil altyapı alanında da olduğunu söyledi. 

İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ 

Yatırımların geleceğe yönelik olması gerektiğini ifade eden Maitland, Çin'in bu alanda çok çalıştığını söyleyerek, "Ben buna dijital otoriterlik diyorum. Henüz ABD ile boy ölçüşemiyorlar fakat hızla yetişiyorlar." yorumunu yaptı.

Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Maitland, "Türkiye çok önemli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siber Güvenlik Merkezi kurmasını oldukça yerinde buluyoruz, İngilizler kesinlikle bilgi paylaşmaya istekli, şüphesiz, Türkiye’yi bir müttefik olarak kabul etmeliyiz." diye konuştu.

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

İHA YAZILIMLARI KORUNMALI 

İHA konusuna değinen Maitland, bu araçların modern savaşların bir parçası olduğunu ve sivil operasyonlarda önemli olduklarını vurgularken İHA'ların esnek, ucuz ve fark edilmesi zor silahlar olduğunu ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading