Yandex Metrica

İngiltere'den sonra sıra Almanya'da! Avrupa çöküşün eşinde mi?

İngiltere'den sonra sıra Almanya'da! Avrupa çöküşün eşinde mi?

İngiltere'nin Brexit süreciyle beraber AB'den ayrılmasından sonra karşı karşıya kaldığı sıkıntı, ordunun devreye girmesiyle çözülmek istenirken, bir diğer Avrupa ülkesi Almanya'da aynı durumun oluşması yönünde kaygılar var. Bu konuya yönelik yapılan bir açıklamada, Batı Avrupa'da da aynı durumun olacağının kesin olarak varsayıldığı, Batı Avrupa'da da bir arz çöküşüyle karşı karşıya kalınacağına gerçeğine karşı uyarı yapıldı.

Dünya

23.01.2024, 18:04

İngiltere'de tedarik zincirinde kriz yaratan tır ve kamyon şoföründeki yetersizlik Avrupa'ya yayılabilir. 

Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi ile kadın istihdamına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi! Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi... Haberi Görüntüle

ALMAYA'DA ENDİŞE HAKİM

Bir süredir İngiltere'de büyük sıkıntılara yol açan tedarik ihtiyaçlarına yeterli çözümün bulunamaması, Almanya'da da aynı krizin ortaya çıkacağı yönünde endişeler yaşattı. İngiltere'nin Brexit süreci, Avrupa Birliği vatandaşı nakliye aracı sürücülerinin yetersiz sayılara gerilemesi ve elbette Kovid-19 salgınının gıda sektöründen akaryakıta kadar çeşitli alanlarda yol açtığı tedarik zinciri problemlerinin daha fazla çıkmaza girmesine sebep oldu. Öyle ki, süpermarket rafları uzun süre boş kaldı ve benzin istasyonlarındaki yakıt ise tükendi.

Almanya'da ise kamyon ve tır sürücülerindeki durumun şu ana kadar İngiltere'deki örneği gibi dramatik olmadığı ve ülkede ihtiyaç duyulan sayıda nakliye aracı şoförü bulmanın gittikçe zorlaştığı belirtiliyor. Sürücü bulamayan lojistik şirketleri ise bu durum yüzünden siparişleri iade etmek zorunda kalıyor. Bu gelişme üzerine bazı girişimciler ise kendileri şoförlük yapmayı veya emeklileri göreve getiriyor.

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE GELİNEN SON NOKTA

İngiltere'de tır ve kamyon şoförü yetersizliğinin tedarikte yarattığı hasar, bir çeşit krize dönüşürken, akaryakıt dağıtımı için ordu devreye girdi. Diğer taraftan ülkedeki nakliye aracı sürücüsü sayısının ise ihtiyaç duyulanın 100 bin kişi gerisinde kaldığı öğrenildi.

İngiltere'de, Brexit gereği ülkeyi terk eden Doğu Avrupalı sürücülerin yarattığı eksiklik ve Kovid-19 sebebiyle yeni tır ehliyeti alacakların eğitiminin gecikmesi krizi derinleştirdi.

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading