Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiltere'de tedarik zinciri krizi derinleşiyor

İngiltere'de tedarik zinciri krizi derinleşiyor

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere'de devam eden tedarik zinciri sorunlarının düzeltilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Sunak, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye ülkede devam eden tedarik zinciri krizine dair açıklamalarda bulundu.

"Mevcut zorlukların bir kısmını hafifletebilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" ifadesini kullanan Sunak, kabinedeki tüm bakanların ülkenin giderek derinleşen tedarik zinciri krizinin çözülmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını belirtti.

Sunak, ülkede yaşanan sorunların aynı zamanda küresel ölçekte yaşanan tedarik sıkıntılarının da bir yansıması olduğuna işaret ederek, "Bunlar doğası gereği küresel (sorunlar) ve her bir sorunu çözemeyiz. Fakat herkes için iyi bir seviyede ürün tedarik edileceği konusunda emimim. Herkesin satın alabileceği kadar bol miktarda Noel hediyesinin mevcut olacağından emimim." şeklinde konuştu.

Washington'da dün düzenlenen G7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na da başkanlık eden Sunak, tedarik zinciri sorunlarının küresel olarak hissedildiğini belirterek, "Dünyanın dört bir yanındaki finans liderleri, ortak zorlukların çözümü yolunda iş birliği yapmalı. Bugün toplantıda, önümüzdeki aylarda daha yakın çalışma konusunda anlaşmaya vardık. Birlikte güçlü ve dayanıklı bir (ekonomik) toparlanma inşa edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading