Yandex Metrica
SON DAKİKA

İngiltere'de sağlık sistemi çöküyor! Acilde 3 gün doktor bekliyorlar!

İngiltere'de sağlık sistemi Covid-19 salgını ve ödenek sıkıntısı nedeniyle çökmek üzere. Hastanelerin acil servisleri tıka basa dolu ve bazı hastalar tedavi alabilmek için 3 günden fazla beklemek zorunda kalıyor. 

Dünya

23.01.2024, 19:36

İngiltere’de sağlık sistemi çöküşün eşiginde! Ülkede yayın yapan İT News kanalının editör ve sunucusu Paul Brand tarafından paylaşılan bir haber videosu, sağlık sisteminin içler acısı  halini gözler önüne sererken sosyal medyada da gündem oldu.

Tayland donanması kendi savaş gemisini vurdu: Çok sayıda asker yaralı Haberi Görüntüle

ACİL SERVİSLERDE YIĞILMA

Haberde hastanelerin acil servislerindeki duruma ilişkin çarpıcı görüntülerin yanı sıra hastalar ve sağlık çalışanlarıyla yapılan röportajlara yer verildi.  Buna göre İngiltere'de doktorlar doktorlor günde yaklaşık 100 hastaya bakmak zorunda. Bu normaldeki sayının 3 katından fazlasına tekübal ediyor. Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan personel yetersizliği de iş yükünü ağırlaştıran bir diğer unsur olarak belirtiliyor. Hal böyle olunca tedavi almak için acil servislere gelen hastalar yığılmalara neden oluyor. 

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

TABURCU OLMAK İÇİN 6 HAFTA BEKLİLYORLAR 

Haberde yer verilen görüntülerde hastane koridorlarında bekleyen 10'larca hasta göze çarpıyor. Burnlar arasında bel ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen ve 92 yaşında olduğunu belirten bir kadın, doktora görünmek için 3 gündür beklediğini belirtiyor.  Bunun yanında tedavi olan bzı hastalar ise taburcu olmak istedikleri halde doktorları görüp onay olamadıkları için beklemek zorunda kalıyor. Hatta bu şekilde 6 hafta bekleyen hastalar bile olduğu belirtiliyor.

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok' Haberi Görüntüle

DOKTORLAR GÖZYAŞI DÖKÜYOR

Diğer yandan bu durumdan hastalar kadar sağlık çalışanları da şikayetçi. Habere göre bazı doktorlar yaşanan aksaklıklar nedeniyle kendilerini suçlu hissediyor ve bu yüzden gözyaşı döktükleri dahi oluyor. Haberde ambulans şoförleriyle yapılan bir ankete de yer verilmiş. Buna göre ambulans şöförlerinin yüzde 35'i, ülkede sağlık sorunları nedeniyle yaşanan ölümlerin ambulansların geç gelmesinden kaynaklandığını düşünüyor.

Son dakika... İsrail Gazze'de yardım bekleyenlere ateş açtı: 6 ölü! Haberi Görüntüle

RAPORLA BELGELENMİŞTİ

İngiltere'nin eski Sağlık Bakanı Jeremy Hunt'ın başkanlığını yaptığı İngiliz Parlamentosunun Sağlık ve Sosyal Bakım Komisyonunca hazırlanan raporda, İngiltere'de 12 bin doktor, 50 bin hemşire ve doğum uzmanı açığı bulunduğu, bunun "bu zamana kadar ülkenin sağlık sistemindeki en ağır personel krizi" olduğu belirtilmişti. Ulusal Sağlık Hizmetlerinde (NHS) personel açığının hastaların güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğu blirtilen raporda, sağlık sektöründeki çalışan açığı sorununa çare bulunmasının Başbakan Boris Johnson'ın ardından göreve gelecek yeni başbakan için en büyük öncelik olarak görülmesi gerektiği vurgulanmıştı. Ülkenin sağlık sektöründeki çalışan eksikliğinin giderilmesi konusunda gerekli adımların atılmaması halinde gelecek dönemde Kovid-19 salgınıyla mücadele planlarının riske girebileceği kaydedilmişti

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

TÜRKİYE FERSAH FERSAH ÖNDE

Dünyanın en zengin ülkesi olarak gösterilen İngiltere'de bunlar yaşanırken Türkiye, sosyal devlet anlayışına sağlık alanında en iyi uygulayan ülkelerin başında geliyor. Pandemi koşullarının ağırlığı ve dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen güçlü sağlık sistemiyle Türkiye, hastalara en kısa sürede tedavi sunan ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Bunun yanında yapılan dev modern tesisler ve bu tesislerdeki hizmet kalitesiyle de Türkiye, Avrupa'nın çok önünde bir konumda bulunuyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading