Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiltere'de sağlık grevinin bilançosu ortaya çıktı! 500 hasta tedavi alamadığı için öldü

İngiltere'de sağlık grevinin bilançosu ortaya çıktı! 500 hasta tedavi alamadığı için öldü

İngiltere'de üst düzey bir sağlık yetkilisi, acil servislerdeki bekleme sürelerinin bir hafta içinde 300 ila 500 arasında ölüme sebep olduğunu açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 20:15

İngiltere'de sağlık grevi ölümlere sebep oldu. Royal College of Emergency Medicine Başkanı Dr. Adrian Boyle, Times Radio'ya yaptığı açıklamada, geçen ay acil servislerde şu ana kadarki en uzun bekleme süresinin kaydedildiğini belirtti. 

ABD'nin Philadelphia kentinde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

500 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Ayrıca hastanelerde geçtiğimiz ay şimdiye kadarki en yüksek doluluk oranına ulaşıldığına dikkat çeken Boyle şu sözlere yer verdi: 

Şu anda uzun beklemeler açısından gördüğümüz şey, artan ölüm oranıyla ilişkilendiriliyor ve her hafta acil servislerdeki gecikmeler ve sorunların bir sonucu olarak 300 ila 500 kişinin öldüğünü düşünüyoruz. Bunu gerçekten kavramamız gerekiyor.

Hastanelerin kapasitesinin artması gerektiğine dikkat çeken Boyle, "Alternatif yollar olduğundan emin olmalıyız ki insanlar öylece acil servise yönlendirilmesin. Böyle devam edemeyiz. Bu güvensiz ve onursuz." dedi. 

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

PERSONELLER TEK TEK HASTALANIYOR 

Kovid-19 salgını ve grip salgınının aynı dönemde yaşanmasının birtakım sorunlara yol açtığını vurgulayan Boyle şu sözleri kaydetti: 

Öncelikle hastaneye yatırılması gereken hastalarınız var ama aynı zamanda personelinizin hastalanması da iş gücü sorunu yaratıyor.

İngiltere'de hastalanan Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) personelinin sayısının, geçen ay sonu itibarıyla yüzde 20 artarak 52 bin 556'dan 63 bin 296'ya yükseldiği açıklanmıştı.

Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak füze hamlesi! Blinken detayına dikkat Haberi Görüntüle

37 BİN HASTA 12 SAATTEN FAZLA BEKLEDİ 

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) verilerine göre, Kasım 2022'de 37 bin 837 hasta, acil serviste 12 saatten fazla bekledi. Bu sayı Kasım 2021’de 10 bin 646 idi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading