Yandex Metrica
SON DAKİKA
İngiltere'de gıda krizi çocukları vurdu! Okul menülerinden et çıkarıldı

İngiltere'de gıda krizi çocukları vurdu! Okul menülerinden et çıkarıldı

İngiltere'de her geçen gün yeni rekor kıran gıda fiyatları sebebiyle bazı okulların öğünlerinde et yemekleri artık verilmeyecek. Hayat pahalılığı sebebiyle patates temel gıdaların da fiyatı artırıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:30

İngiltere'de gıda fiyatlarının artması sebebiyle bazı okulların menüsünden et çıkarıldı. Hayat pahalılığı gibi sebeplerle patates gibi temel gıdaların da fiyatları artırıldı. 

Diğer yandan fiyatlardaki artışlar sebebiyle bazı okularda ucuz et ithal et ürünleri tercih edilmeye başlanırken, öğünlerdeki sebze ve meyvelerde de değişiklik yapılması düşünülüyor. 

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Havadan 8 ton insani yardım... Haberi Görüntüle

OKUL ÖĞÜNLERİNİN KALİTESİ DÜŞÜYOR 

İngiltere ve Galler Bölgesi'nde okullara yemek tedarik eden firmaların örgütü olan Laca, BBC'ye verdiği demeçte okul öğünlerinin kalitesinin düşmeye başladığını ve bunun çocukların yeterli beslenmesi açısından tehdit olduğunu bildirdi. 

Katliamın baş ortağı ABD'den Gazze hassasiyeti: 'Filistinli sivilleri korumak ahlaki... Haberi Görüntüle

TAVUK ETİ BİLE SINIRLANDIRILDI 

İngiltere'de hükümet erken yaşlardaki çocukların bedava öğünlerden faydalanmaya devam edebilmeleri için gıda tedarik eden firmalara teşvik oranını artırmıştı. 

Fakat tedbirlerin yeterli olmadığı belirtiliyor. Öğünlerde tavuk eti de sınırlandırılırken, daha ucuz bir seçenek olan hindi etinin de tercih edilmeye başlandığı bildiriliyor. 

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Ukrayna'ya gönderilecek askerleriniz öncelikli hedefimiz olur Haberi Görüntüle

OKULLARDAKİ ÜCRETSİZ ÖĞÜN BİRÇOK ÖĞRENCİ İÇİN TEK BESİN KAYNAĞI 

İngiltere'de eğitim yaşındaki çocukların yarısından fazlasının bedava öğün hakkı bulunuyor. Öğretmenler, birçok çocuk için bunun gün içinde ihtiyaçlarını karşılayacak tek öğün olduğunu belirtiyor. 

Yaşanan fiyat artışları kapsamında, patates fiyatlarında bile artış görülürken makarna, sıvı yağ, donmuş sebzeler ve balık gibi gıdalarda ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz Haberi Görüntüle

HÜKÜMETİN DESTEĞİ GIDA FİYATLARI İÇİN YETERLİ DEĞİL 

Diğer yandan son birkaç günde kıyfa fiyatlarının yüzde 11 oranında arttığına dikkat çekildi. 

Çocuk yoksulluğuyla mücadele eden dernekler ve okullara yemek tedarik eden firmalar, gıda maliyetlerinin hükümet teşviklerine kıyasla çok hızla arttığını, birçok ailenin çocuklarına sıcak yemek yedirme imkânı bulamadığını belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading