Yandex Metrica

İngiltere'de futbolcuya yapılan ırkçı saldırıya hapis cezası

İngiltere'de futbolcuya yapılan ırkçı saldırıya hapis cezası

İngiltere'de West Bromwich Albion'un kadrosundaki Romaine Sawyers'a sosyal medya üzerinden ırkçı saldırıda bulunan taraftara hapis cezası verildi.

Dünya

23.01.2024, 18:03

İngiltere Championship ekiplerinden West Bromwich Albion'un kadrosunda olan Romaine Sawyers'a sosyal medya üzerinden ırkçı saldırıda bulunan taraftar, iki ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'de kritik temaslar: 'PKK meselesi gündemden çıkarılacak' Haberi Görüntüle

2 AY HAPİS VE 500 STERLİN PARA CEZASI

Birmingham Mahkemesince görülen davada, sosyal medya platformu Facebook'daki hesabı üzerinden Sawyers'a ırkçı içeriklerden yazdığı mesajı atan İngiliz taraftar Simon Silwood, iki ay hapis ve 500 sterlin para cezalarına çarptırıldı. Söz konusu davada kararı veren bölge hakimi Briony Clarke, "Çevrim içi ırkçı saldırılara yer yoktur. Benim görüşüme göre, bu eylem çok açık bir şekilde hapis cezası gerektirir." değerlendirmesinde bulundu.

Simon Silwood, geçtiğimiz sene İngiltere Premier Lig'de yer alan West Bromwich Albion'un Manchester City'ye 5-0 yenildiği maçın ardından, davaya konu olan mesajı futbolcuya atmıştı. Karayipler'de iki adadan oluşan federal bir ülke olan Saint Kitts ve Nevis'in vatandaşı Romaine Sawyers, bu sezon Stoke City'de kiralık olarak forma giyiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading