Yandex Metrica

İngiltere'de enerji maliyetleri fahiş düzeye yükseldi! Çocuklar sınıflarda montla oturmak zorunda kalabilir

İngiltere'de enerji maliyetleri fahiş düzeye yükseldi! Çocuklar sınıflarda montla oturmak zorunda kalabilir

İngiliz Basınından Daily Mail'de yer alan bir habere göre, İngiltere'de bir eğitim vakfının başkanı, artan enerji faturalarının okulların bütçesini olumsuz etkilemesi nedeniyle binlerce çocuğun sınıflarda ısınmak için mont giymek zorunda kalabileceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:05

İngiltere'de Vale Academy Trust'ın CEO'su Richard Evans, vakfın binlerce öğrencinin eğitim gördüğü sekiz okulundaki personelin bu kış katı bir ısıtma sorunu ve eğitim seçimi ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Öte yandan İngiltere'de özellikle son 1 yılda geçim sıkıntısı derinleşmeye başladı. Bu süreçte doğalgaz ve diğer ısıtma maliyetleri 4 katına çıktı.

Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan uçak kameralara böyle yansıdı Nükleer bomba taşıyan Tu-22M3 savaş uçağı düşürüldü: Gökyüzünde alev alan... Haberi Görüntüle

40 BİN STERLİNLİK FATURA ARTIŞI

Evans, "İlkokul düzeyindeki okullarımıza baktığımızda, ısıtma ve personel maliyetlerinde tek başına 40.000 sterlinlik bir artışla karşı karşıyayız" diyerek krizi özetledi. Vakfın ortaokul seviyesindeki okullarında ise maliyet artışı 300 bin sterline ulaştı. 

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLER SINIFLARDA MONTLA OTURACAK

Maliyetleri azaltmak için vakfın tüm binalarına LED aydınlatma takıldı, ancak faturalar hala artıyor.

Eğitim şefi, "Sansasyonel olmak istemiyorum ama ısıtma sisteminde tasarrufa gidebiliriz. Covid zamanlarında yaptığımız gibi, sınıflarda da çocuklardan montlarını giymelerini istemek zorunda kalabiliriz" diyerek durumun vahametini ortaya koydu.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

"32 YILLIK EĞİTİM HAYATIM BOYUNCA BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Evans, sözlerine "Bence inanılmaz derecede kritik bir noktadayız. 32 yıllık eğitim hayatım boyunca hiç böyle bir şey görmemiştim." diyerek devam etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading